Artise kinos linastus Los Angelese režissööri Steven Gute film “Igatsus”, kus peaosi mängivad “Kättemaksukontorist”, paljudest kohalikest filmidest ja teatrilavalt tuntud ,  ning “Ühikarottidest” tuule tiibadesse saanud Ivo Reinok, kirjutab Postimees.

Jurmani sõnul on tegemist lühifilmiga, mis räägib neiust, kelle kihlatu ootamatult sureb ja kes leinaga toime tulla püüab. “Igatsust” filmiti möödunud talvel Tallinnas. “Põhiliselt olid stseenid õues, ja nagu me kõik mäletame, oli kohutavalt külm talv – seega ei olnud väga harv, et ma võtete vahepeal täiest kõrist karjusin, et ma suren kohe ära,” meenutas Jurman naerdes.

“Näiteks ühe stseeni ajal, mis filmiti Vene kiriku ees, olin sunnitud iga viie minuti tagant kirikusse sisse jooksma, et mu varbad otsast ära ei kukuks. Ja kui Steven ütles, et peame edasi filmima, siis kaalusin tõsiselt ennast kirikusse kuhugi ära peita, et ei peaks õue tagasi minema.”

Kuigi režissöör kirjutas stsenaariumi inglise keeles, on film eesti keeles. Jurmani sõnul juhtus Gute enda tutvusringkonnas just säärane traagiline lugu ning sellest ta inspiratsiooni ammutaski. “Meie teed Steveniga ristusid nõnda, et ta nägi ühte minu varasemat lühimängufilmi “Blow” (rež Edina Csüllög) ja ju ma jäin talle sealt silma,” tõdes Jurman.

“Talvel tõi töö teda Baltimaadesse ja siis võttis ta minuga ühendust. Koostöö kujunes väga kihvtiks – kuna eelarve oli null, oli Stevenil kõik oma tehnika kaasas ja väga tore oli kõrvalt jälgida, kuidas režissöör teeb üksi seda, mille jaoks tavaliselt on üle kümne inimese.”

Lisaväärtust andvat filmile seegi, et sellele on muusika teinud armastatud helilooja ja kitarrist Robert Jürjendal.