Grete Laus (26) on Eesti esimene diplomeeritud stilist, kes lõpetas eelmisel aastal oma kursuse parimana maineka London College of Fashion´i. Grete räägib ajakirjale Buduaar, et on alati moodi jälginud, aga eelistanud teadlikult alternatiive mainstream´ile.

Kunstnikupisiku sai Grete reisidelt, mil käidi ikka igas kirikus, muuseumis ja galeriis. Ta võitles vanematega kuni selle hetkeni, mil õppis kunstist aru saama ja seda armastama. Eestis on ta lõpetanud Tallinna kunstikooli, kuhu sattus vanaisa soovitusel poolkogemata.

“Nüüd tegelen peamiselt digitaalse kunstiga, fotograafia ja fototöötlusega, muusikavideote ja installatsioonide loomisega, kollaažiga, viimasel ajal olen ka kunstilise juhina photoshoot´ideks ja videoteks ideid genereerinud, joonistanud ja teostanud,” räägib Grete. Kui ta töötab stilistina ega leia vajalikke kostüüme, disainib ja valmistab ta need ise.

“Kuna olen keskendunud ekstreemsetele ja mittetraditsionaalsetele lahendustele, tegelen reeglina idee arendamisest, selle loomise ja lõpptulemuse viimistlemiseni isiklikult.”

Grete töid saate näha siit: www.killingculture.com