OHMYGOSSIP – Teadus ja müstika on tihti käsikäes käinud, pakkudes huvitavaid seoseid ja avastusi, mis üllatavad ja inspireerivad meid kõiki. Üks selline huvitav seos, mis on leidnud tee teaduslike ja esoteeriliste arutelude keskmesse, on viiulimängu ja hommikuse mahalangenud kastme vaheline ühendus.

Hommikune kaste* on tuntud oma värskendava ja noorendava toime poolest. Paljajalu hommikuses kastmes kõndimine stimuleerib vereringet ja pakub nahale looduslikku niisutust, muutes selle pehmemaks ja elastsemaks. Kastmes leiduvad looduslikud mikroelemendid ja mineraalid võivad aidata eemaldada toksiine ja elavdada nahka. Põhjamaade põlisahvad teadsid juba vanal ajal, et hommikukaste on kui võlusalv, millega saab ravida nii nahka kui ka silmi.

Kas tõesti võib viiulimäng või selle kuulamine mõjuda noorendavalt ja värskendavalt nagu hommikuses kastmes paljajalu kõndimine?

Jah võib! Viiulimängu on pikka aega peetud üheks kaunimaks ja õrnemaks muusikavormiks. Teadlased ja muusikaterapeudid on leidnud, et viiulimuusika kuulamine või mängimine avaldab ka sügavat mõju meie keha ja vaimu heaolule. Eriti on täheldatud, et viiulimäng mõjub positiivselt naistele, muutes nad nooremaks ja säravamaks. Kuidas see on võimalik?

Muusika kuulamine, eriti viiulimuusika, stimuleerib keha biokeemilisi protsesse. Uuringud on näidanud, et kaunis viiulimuusika suurendab serotoniini ja dopamiini taset ajus, mis on seotud heaolu ja õnnetundega. Need kemikaalid mitte ainult ei paranda tuju, vaid soodustavad ka rakulist uuenemist ja taastumist, mis on olulised noorusliku ilu säilitamiseks. Viiulimuusika avaldab sarnast värskustunnet nagu puhtas looduses hommikuses kastmes paljajalu jalutamine. See ei tee teid mitte pelgalt õnnelikumaks vaid ka nooremaks!

Nii viiulimäng kui ka hommikuses kastmes kõndimine võivad tekitada tunde, et aeg peatub. Mõlemad tegevused toovad esile sügava lõõgastuse ja ühenduse loodusega. See aeglane, meditatsiooniline seisund aitab vähendada stressi ja ärevust, mis omakorda aitab säilitada nooruslikku sära ja ilu.

Kui soovite tunda end noorema ja säravamana, leidke aega viiulimängu kuulamiseks või paljajalu hommikukasmes kõndimiseks. Või siis miks mitte ka mõlemaks! Need kaks tegevust soodustavad Põhjamaiste uskumuste kohaselt nii füüsilist kui ka vaimset noorenemist, tuues naistes esile õrnuse ja värskuse.

Avafoto: Viiuldaja Stalburgi jões (NordenBladet-i digiarhiiv)

*Kaste on õhust temperatuuri langemisel ja veeauru kondenseerumisel maapinnale ja esemeile sadestunud veepiisakesed.