Eesti Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak on kogu suve vahendanud läbirääkimisi, mille tulemusel peaks naftaärimees Roman Abramovitš saama ühe Hollandi kõrgliiga klubi omanikuks. Nüüd on tehing jõudnud niikaugele, et ootab vaid ametlikke allkirju.

“Ma ei saa seda teemat mitte kuidagi kommenteerida,” vastas Pohlak sel nädalal Postimehe küsimusele, kui kaugele on tema vahendatud läbirääkimised hollandlaste ja Venemaa oligarhi Roman Abramovitši vahel jõudnud.

Klubi, mille ostmisest Londoni Chelsea omanik Abramovitš huvitub, on Hollandi keskmike hulka kuuluv soliidse ajalooga Nijmegeni NEC.

Varemgi Euroopa jalgpallis mitmeid tähtsaid tehinguid vahendanud Pohlaku jaoks jõudis tehing lõppjärku kümmekond päeva tagasi, kui Abramovitš koos oma kaaskonnaga Lätis Jurmalas puhkas.

Postimehe andmeil viibis kogu eelmise nädala Tallinnas Abramovitši isiklik abi, kes täpsustas tehingu üksikasju. Plaani kohaselt arvestati toona, et Abramovitš kohtub võimaluse korral Eestis tehingu asjaosalistega selle nädala esimesel poolel.

Juhul kui Pohlaku vahendatud tehing õnnestub, teenib Pohlak selle vahendamise eest Eesti rahas väidetavalt seitsmekohalise summa.