OHMYGOSSIP – Kaunid juuksed on õige toitumise, korralike eluviiside ning järjepideva hoolduse tulemus. Juuksespetsialistid ei jaga tänapäeval kasulikke õpetusi pelgalt šampoonide ning juuksemaskide kohta, vaid nüüdisaja arenenud ühiskonnas on väga täpsed näpunäited isegi hooldusaegade kohta väja toodud. Kas teie pesete juukseid õhtuti või hommikuti? Kui soovite, et teie juuksed näeksid elujõulised ja säravad välja, tasuks hoolega valida, millal ja kuidas te nende eest hoolitsete.

Suur osa inimesi valib juuksepesuks just õhtupoolikud, et säästa hommikust ´magusat´ uneaega. Paraku võivad niisked juuksed öösel rikutud saada ja kokkuvõttes rikute juukseid ning kulutate hommikul veelgi enam aega, sest märjad juuksed on hapramad ja muutuvad kergelt takuseks. Juustele ei tee head ka surve ja hõõrdumine, mis öise magamise käigus neile osaks saab ning märgadele ja niisketele juustele koormavam on. Meeldiv ei pruugi olla ka tulemus, mille hommikul avastate, kui näete et juuksed on puntrasse kuivanud.

Teinegi probleem, mis märgade juustega voodisse minemisel võib tekkida pole meeldiv. Selleks on seened, sest neile meeldib soe ja niiske kasvukeskkond. Märgade juustega magamine soodustab peanaha probleeme ja kõõma. Eosed satuvad ka padjale, mis omakorda tekitab hingamisprobleeme, nohu ja allergiaid.

Kui teil on siiski soov õhtuti juukseid pesta, siis spetsialistide soovitus nr üks on: kuivatage juuksed enne magamaminekut ära ning sättige lobedalt punutud patsi.

Neile, kes ei soovi aga asjata kaotada ühtegi juuksekarva, on soovitus järgmine: Õhtul toida ja puhasta peanahka ning hommikul pese! Kuna juuste elujõud, sära ja tugevus saavad alguse peanahast, siis on mõistlik kasutada õhtuti näiteks väga tõhusat Elisheva & Shoshana Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha spreid, mis eemaldab teie peanahalt ladestunud kaltsiumisoolad, mis takistavad juuksekarvade ainevahetust ning peanaha hapnikuga varustamist. Jäta sprei ööseks pähe ning pese hommikul nahasõbraliku pH- tasemega E&S´i peanahahooldusšampooniga, mis turgutab peanaha verevarustust, ravib juuksejuuri ning toetab habrastel ja/või rikutud juustel kiiresti kasvada.

Avafoto: Pexels