OHMYGOSSIP – Kaunis naine on õrn, hoolitsetud, õnnelik ja positiivne. Selleks, et näha välja nagu miljon dollarit, ei pea sul sugugi nii palju raha olema. Kui sa oled enesekindel ja oskad teha õigeid valikuid riietuse osas, siis võib soodsalt saadud esemete abil olla tulemus isegi parem, kui kaelani brändikaupa riietudes.

Niisiis, toome välja viis head nõuannet, millest tasuks šnitti võtta:

1. Kanna üleni musta!
Must värv mõjub elegantselt, see näitab edukust, jõukust ja tugevust ning jätab teist salapärase mulje. Olgu selleks pükskostüüm, kleit, teksad ja pluus või seelik. Oluline on, et see riietus istuks sinu seljas perfektselt. Ära suru endale selga rõivaid, mis on sulle väikesed või suured.

2. Ei mingeid kortse!
Hoolitse selle eest, et sinu riietusel ei oleks kortse. Ka poes kortsus pluusi silmates jätab see tunduvalt odavama mulje.

3. Valige hoolikalt mida kannate – kvaliteet on oluline!
Ilmselt nõustute, et hommikune riietevalimine võib vahel osutuda päeva raskeimaks ülesandeks. Mida millega kokku sobitada ja milliseid aksessuaare lisada, et saavutada šikk väljanägemine? Mõnedel hommikutel laabub kõik justkui iseenesest, teistel jällegi rikub keskpärane tulemus meeleolu ja enesetunde terveks päevaks.

Selleks, et viimatikirjeldatud päevi võimalikult harva ette tuleks, kogusime kokku 4 lihtsat nippi, mis muudavad igapäevase šiki väljanägemise saavutamise palju kergemaks.

1. Osta vähem, vali hästi
Tänapäeva tohutute valikuvõimaluste juures võib sellest reeglist kinnipidamine osutuda kohati päris keerukaks. Jäta mõni impulsiivost tegemata ning investeeri pigem läbimõeldud kvaliteetsesse riideesemesse. Mitte ainult, et kvaliteetne riideese kestab kauem, vaid eelkõige seetõttu, et kvaliteet on seljas tuntav ning paistab silma – see on tunnistus sellest, et armastad ennast ja väärid ilusaid asju.

2. Kõige olulisem on riiete istuvus
Šikk väljanägemine algab riiete istuvusest ja õigesti valitud suurusnumbrist. Tunne oma keha ja tee valikuid sellest lähtuvalt. Pole vahet, kas oled suurus 36 või 46, osta ja kanna alati riideid vastavalt oma suurusele. Kõik riided näevad seljas paremini välja – ja kaunistavad kandjat – kui need on parajad ja laitmatult istuvad.

3. Riietu iseenda ja ainult iseenda jaoks
Pool lahingut šiki väljanägemise saavutamiseks on võidetud, kui tunned end oma riietuses hästi. Kui oled oma riietusega rahul, õhkub sinust enesekindlust ning see ei jää kellelegi märkamata. Kui vanasti kohtas riietumises igal sammul rangeid reegleid, siis tänasel päeval pole ühtegi põhjust riietuda kellegi teise või moepolitsei meeleheaks. Ole vaba oma isikliku stiili kujundamisel ja kanna riideid, mis peegeldavad sinu olemust.

4. Investeeri kvaliteetsetesse triiksärkidesse
Triiksärgid kuuluvad riidekapi raudvara hulka samamoodi nagu sinised teksased ja aluspesu. Kombineerituna nii teksaste, viigipükste kui ka seelikuga muudab ilus triiksärk väljanägemise alati sundimatult elegantseks. Öeldakse, et värske, valge triiksärk lihtsalt peab iga naise riidekapis leiduma, kuid ei ole mingit põhjust piirduda vaid valgega. Stiilse ja mitmekülgse garderoobi aluseks on klassikalised põhiesemed, mille hulka triiksärgid oma lihtsuses, ajatuses ja kandmisvõimaluste rohkuses kindlasti kuuluvad. Kui oled leidnud perfektselt istuva triiksärgimudeli, siis tasub igapäevaste riietumisdilemmade vältimiseks osta sama mudelit erinevates värvides ja mustrites ning elegantne valik igaks päevaks ongi olemas.

4. Järgi reeglit: vähem on rohkem!
Kui valid massiivsed statement kõrvarõngad, mis torkavad kohe silma, siis jäta kaelakee ära. Kui sinu ridikül on julge tegumoega, siis ära kanna kirjut riietust.

5. Korras nahk, hea jume ning kena meik
Kaunis, hoolitsetud ja särav jume on alati kuulunud naiseilu nõuete hulka. Loomuliku ilu kunstlik rõhutamine on niisama vana kui inimkond.

Täiskasvanud naistel võib õhtune meik alati erksam olla, kuid siin varitseb oht end vulgaarseks muuta. Kõik tehismaterjalidest lisandid, nagu võltsripsmed, säravad litrikesed silmade ümber jne mõjuvad huvitavalt ainult tehisvalguses. Ole nende kasutamisega ettevaatlik! Ole pigem tagasihoidlik. Ent ka kõige tagasihoidlikumaks jumestamiseks peaks daamil olema pidulikuma ürituse korral päevakreem ja jumestuskreem, põseruuž, puuder, kulmupliiats, lauvärvid, ripsmetušš, huulepulgad, küünelakid. Daam ei jumesta end avalikes kohtades teiste juures olekul ning hoolitseb, et meik oleks kogu aeg laitmatu. Kaasaskantavasse kosmeetikakotikesse pange ainult need vahendid, mida vajate jumestuse parandamiseks.

Jumestuskreem sobigu näonahaga. Enne lõplikku otsustamist proovige kreemi kodus valguses, kus seda kasutate. Soliidsed firmad annavad testreid tasuta. Meigialune kreem kantakse näole käsna abil või näpuotstega tupsutades. Pärast värvimist tuleb ripsmeid kohe harjata, et vältida ripsmete kokkukleepumist. Kulmude toonitamiseks kasutage laupuudrit. Kui kulme on vaja kitkuda, jälgige nende loomulikku kaart. Ettevaatust päevasel ajal põseruuži kasutamisega. Viimane peab sobima meigialusega. Kõige mõistlikum on puuderpõsepuna, eelistatumad värvid pruunid või roosad toonid. Must silmapliiats ja tume lauvärv on tööpäeval küsitava väärtusega. Huulte kontuurpliiats peab nii päeval kui ka õhtul sobima huulepulgaga. Kontuurpliiatsi kasutamisel jälgitakse huulte välimist, st valget kontuuri. Huulevärv püsib paremini, kui huuled kaetakse enne värvimist jumestuskreemi või puudriga ning esimene värvikord kantakse peale pintsliga, teine kord huulepulgaga. Eelistage tolmpuudrit. Nii väldite näol laikude tekkimist. Sama värvi kivipuuder on kosmeetikakotis vaid meigi parandamiseks.

Avafoto: Pexels