OHMYGOSSIP – Mida haritum ja intelligentsem on inimene, seda enam jälgib ta seda, millise mulje jätab ta teistele endast väljaspool kodu. Selleks, et endast parimat võimalikku muljet jätta, tasuks tähelepanu pöörata ka oma kõnemaneerile. Enese väljendamiseks kasutatav sõnavara räägib meie kohta nii mõndagi.

Reegel number 1: Ära ole labane ning ära ropenda!

Reegel number 2: Püüa vältida parasiitsõnu! Parasiitsõnu kasutatakse harjumusest. Tüüpilised parasiitsõnad on eks ju, tead, tegelikult, tähendab, vist, mingi, noh, nagu, ehk-et, jt

Reegel number 3: Ära kasuta võõrsõnu, kui selleks pole vajadust. Teadlased võtsid paar lõiku ühest doktoritööst ja asendasid kõik keerulised sõnad lihtsamatega, et tekst oleks kergemini mõistetav. Seejärel näidati mõlemat väljavõtet osalejatele ja selgus, et lihtsama versiooni autorit peeti intelligentsemaks.

Reegel number 4: Ära kasuta sõnu ja fraase valesti. Mõned sõnad ja fraasid on sellised, et kui neid väga palju kasutada, siis need hakkavad teisi kergesti närvi ajama. Kui vähegi võimalik, ürita vältida sõnu ja väljendeid, mille tähenduses sa pole kindel, sest nende vale kasutamine võib jätta sinust üsna rumala mulje.

Avafoto: Pexels