OHMYGOSSIP – Z põlvkonna lapsed kasvavad üles keerukas meedia- ja arvutikasutuse keskkonnas ning neist saavad selles vallas veel nutikamad eksperdid kui nende eelkäijad Y põlvkonnast. Üha enam on meie seas üksikuid südameid, kes suhtlus- ning kohtingurakendusega endale teist poolt leida üritavad. Kiire elutempo juures pole isegi 18-aastastel enam mahti silmast silma kohtuda ning seetõttu minnakse Tinderisse kaaslast otsima. Millised trendid aga Tinderis möödunud aastal laineid lõid?

Siin on lõppenud aasta suurimad trendid:

EMOTIKONID – Tinderi kasutajate seas on popid kergesti saadetavad emotikonid. Üks populaarsemaid on kujutis, mis kätt otsa ette laksatab. Selle emotikoni kasutamine tõusis profiilides 41 protsenti. Üle 50 protsendi Z-põlvkonna esindajatest kasutasid profiilis õlgu kehitavat märki ning OK-käemärk oli profiilis igal viiendal.

STAARID – Üllatus- üllatus, aga teie tekstid ei ole sugugi anonüümsed. Algoritmid analüüsivad kõike, mida te teete. Seetõttu on teada ka, et enim mainiti tuntud naistest profiilidel Jennifer Lopezt ja Jennifer Anistoni. Lisaks mainiti Ariana Grandet, Fleabagi, Greta Thunbergi ja Theresa Mayd. Lizzo võttis esikoha Spotify artistide osas, keda Z-põlvkond oma profiiliga linkis.

TOIDUTRENDID – Toit on teema, mis noori erutab, eriti, kui on tegu millegi tervislikuga. Veganivorstipirukad ja avokaado röstsaial üks näidetest.

TERMINOLOOGIA – Kõige levinumad Z-põlvkonna sõnad on real (tõeline, autente), lit (äge), woke («ärganud», moodsate liberaalsete vaadetega inimene), stan (fänn).

TRENDITEEMAD – Kui millenniaalid armastavad profiilides mainida kohti, mida nad külastavad, siis Z-põlvkond toob välja missioonid. Lisaks neile kahele asjale olid teemadena profiilides üleval veel veganlus, Brexit, Harry ja Meghani beebi, ketodieet, kliimakriis, Glastonbury, maraton, Boris Johnson.

LGBTQ – seksuaalvähemuste ja soovähemuste arv näitab kasvutrendi. 30 protsenti inimestest kasutasid More Genders funktsiooni, et oma sugu määrata ning 15 protsenti rohkem kasutati profiilides vikerkaarelippu.

Mis on Tinder?
Tinder on kohtingurakendus, mis on kasutatav nii nutiseadmetes kui arvutis (Tinder.com).

Veebiversioon töötab suuresti samamoodi kui teenuse telefonirakendus. Kasutajad saavad vaadata erinevate kasutajate pilte ning profiile ja otsustada, kas inimene meeldib neile või ei. Kui kasutajad üksteisele meeldimise panevad (ehk pildi paremale lükkavad), saavad nad alustada vestlust ning vaadata, kas nende online suhtlusest võib ka midagi suuremat välja kasvada.