OHMYGOSSIP — Maailma kõige ülekaalulisem mees, mehhiklane Juan Pedro Franco (36), on kaalust 300 kilogrammi alla võtnud. Mehhiko meedia teatel täitis Franco sel kuul oma kolmeaastase salenemislepingu, kirjutab CNN.

Täna on Juan Pedro Franco üsna õnnelik mees ja jalutab kepi najal ringi. See pole olnud väga pikka aega võimalik, sest ta lamas üüratu ülekaalu tõttu aastaid oma voodis.

Mehhiklase kaalukaotusprojekt sai alguse aastal 2017, kui ta kaalus ligi 600 kg. Franco oli maailma kõige ülekaalulisem mees. Ta polnud 7 aastat kõndinud.

Allikas: Instagram/maffescalante

Oma ülekaalu tõttu esinesid Francol mitmed rasvumisega seotud haiguseid, nagu diabeet ja hüpertensioon (kõrge vererõhk).

Arst ütles, et Franco sureb, kui ei hakka kaalu kaotama.

Franco jaoks lõi olukorra tõsidus meeled selgeks. Ta tahtis kaalu kaotada ja elada.

Allikas: Instagram/newsgur

Francole kavandati arstide abiga kolmeaastane dieetprogramm, mis hõlmas lisaks toitumiskavale ja ravimitele ka kolme operatsiooni.

Juba esimene operatsioon aitas Francol kaalulangetus protsessiga edu saavutada.

“Ma tahan uuesti kõndida,” ütles mees tollal.

Kui kaal hakkas kukkuma, suutis Franco ka trenni tegema hakata. Arsti sõnul oli kaalulangetus täiesti võimalik, sest Franco oli motiveeritud.

“Tal oli kehakaalu langetamise osas alati positiivne suhtumine,” ütles arst.

Franco on kogu oma elu olnud ülekaaluline. Juba 10-aastaselt kaalus ta 70 kg ja pärast teismeiga hakkas ta kaalust muudkui enam juurde võtma. Põhjus seisnes selles, et ta sattus 17-aastaselt autoõnnetusse ja liikumisvõime ei taastunud peale seda.

Nüüd on ta aga kaalu kaotamiseks saanud juurde uut energiat. Franco kavatseb kehakaalu langetamist jätkata, ehkki eesmärk 300 kg on saavutatud. Järgmiseks kavatseb ta lasta eemaldada väljaveninud naha.

https://www.instagram.com/p/B5atIgil5gD/

Ülekaal on Mehhikos kahjuks väga suur probleem – mehhiklased on ühed maailma ülekaalulisemad. Eriti murettekitav on olnud laste ülekaal.

Enne Franco´t oli maailma ülekaalulisem mees samuti mehhiklane – Manuel Uribe. Tema kõrgkaal oli 597 kg, aga suutis langetada 200 kg. Uribe suri aastal 2007, olles vaid 48-aastane.

Avafoto: Juan Pedro Frango haiglas (Instagram/maffescalante)

Loe lisaks:
Müüdid ja tegelikkus kaalulangetamise kohta: KAS NÄDALAGA on võimalik 10 kg kehakaalu kaotada?!

Kuidas näha saledam välja kehakaalu kaotamata – need FOTOD on tehtud samal päeval!

Suurus mängib rolli: Pikad mehed ja saledad naised saavad rohkem palka!