OHMYGOSSIP — Terve eluaja jooksul käib meie eludest läbi hulganisti sõpru. Me kõik soovime leida endale seda kindlat sõprade gruppi, kellega elu lõpuni kokku jääda. Paraku pole sõbrad alati sellised nagu soovime, kirjutab Iheartintelligence.

Kindlasti on olemas mingid märgid, et su sõber pole päris selline sõber, keda loodad olevat. Siin on 10 märki, et su “sõber” pole tegelikult üldse mingisugune sõber.

1. Ta laseb sind koguaeg üle
Vahel juhtub ikka, et sõber laseb üksteist aegajalt üle – see on üsna tavapärane. Hoopis teine lugu on siis, kui seda juhtub väga tihti ja just neil sündmustel, mis sulle olulised. Sellised inimesed tavaliselt ütlevad, et astuvad õhtul läbi või tulevad sünnipäevapeole, aga ei ilmu tegelikult kordagi välja ja isegi ei teata sellest. Selliseks käitumiseks on palju põhjuseid ja üks kõige sagedasem on see, et ta lihtsalt pole sulle tõeline sõber.

2. Tundub, et ta konkureerib sinuga
Sõbralik võistlus on selline….sõbralik! Lõbus on mängida konkurentsiga seotud mänge ja sportida oma sõpradega. Aga head sõbrad ei konkureeri elus. Konkureerimine töökoha, tähelepanu ja isegi kohtingu partneri üle pole märk heast sõbrast.

3. Sa helistad talle alati esimesena
Ilmselt on igaüks varem või hiljem avastanud end olukorrast, kus sina oled see, kes esimesena sõbraga kontakti võtab. Mõnikord võtavad sõbrad seda iseenesestmõistetavana. Reede jõuab kätte ja sõbrad ootavad sinust midagi kuulda. Vaata, mis juhtub, kui sa ei võta ühendust. Kas nad võtavad ise? Tõeline sõber saadab sulle ise näiteks sõnumi ja see, kes pole, temast sa ei kuule ilmselt midagi.

4. …kui tal just midagi vaja pole.
Tavaliselt inimene, kes pole tegelikult sinu sõber, helistab sulle koguaeg. See võib tunduda tore, kuniks sa mõtled, millised on helistamise põhjuse teemad. Tavaliselt ta kas vajab raha, abi kolimisel, kainet autojuhti jne. Tore on sõpra aidata, aga sellised inimesed ei paku kunagi abi vastu, kui sina seda vajad.

5. Vestlused tunduvad ühepoolsed
Raske on selle puhul sõrmega näidata, sest see kipub olema rohkem selline kõhutunne, kui mingi konkreetne asi. Sinu vestlused temaga tunduvad lihtsalt nii ühepoolsed. Kuidagi jõuab vestlus alati selleni, et ta räägib endast või üritab oma arvamust peale suruda. See pole hea sõbra märk.

6. Ta teeb sind teiste inimeste ees maha
Arvan, et me kõik oleme seda kunagi seltskonnas kogenud – ta on sinuga palju meeldivam, kui olete vaid kahekesti, aga teiste ees muutub ta teistsuguseks. Ta teeb sind maha ja naljatab sulle tundlikel teemadel. Sellist tüüpi inimesed pole tegelikult sinu sõbrad. Sõber kohtleb sind austusega ja ei muuda oma arvamust, olete te siis omavahel või seltskonnas.

7. Ta räägib sind taga
See on väga valus kogemus, kui tuleb välja, et sinust räägitakse õelaid asju, kui sind pole läheduses, et saaksid end kaitsta. Veelgi jubedam on see, kui sedasi teeb inimene, keda pidasid oma heaks sõbraks. Selline olukord ei vaja selgitusi – ütle temast lihtsalt lahti.

8. Ta räägib teistest samuti taga
Kui sa avastad, et su sõber klatšib sinu ees teisi, siis peatu hetkeks ja küsi endalt: kui tõenäoline on, et ta räägib minust samamoodi? Me mõlemad ilmselt teame vastust! Lase temast lahti, sest ta pole sinu tõeline sõber.

9. Ta jätab sind kõiges välja
See võib teha mõnevõrra rohkem haiget, kui teised listis olevad punktid. Sellist tüüpi sõber jätab sind välja erinevatest ühistegevustest, väites hiljem, et sa poleks nagunii sellest huvitunud või ei pruugi ta üldse oma käitumist õigustada. See teeb väga haiget, kui teil on ühised sõbrad ja ta jätab sind ühistest tegevustest välja. Selline inimene pole sinu tõeline sõber.

10. Ta survestab sind
Inimesed survestavad teineteist väga tihti igasuguseid asju tegema. See kipub olema inimtegevuse loomulik osa. Tahetakse, et teine teeb sama asja, mida ise, et saaks tunda ühtekuuluvust. Kui milleski esineb veidike survestamist või väga palju survestamist, siis sa tead, mis see sinuga teeb. Keegi ei peaks sind survestama tegema asju, mida sa tegelikult teha ei soovi.

See võib olla raske, kui oled mõistnud, et sinu “sõber” polegi tegelikult sinu sõber. Siiski tunne tänulikkust, et said need kogemused, sest nüüdsest väärtustad end loodetavasti rohkem!

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
10 MÄRKI, millest tunned ära, et ema on sinu parim sõber

8 MÄRKI sellest, et kallim on ühtlasi su parim sõber

Ära ütle oma sõbrale NEID asju, kui ta on kallimast just lahku läinud