OHMYGOSSIP — Kuivharjamine on üks neist tervise tehnikatest, mida paljud kuulsused ja Instagrami mõjutajad kasutavad, et kehast mürke välja viia ja tselluliiti vähendada, kirjutab Harper´s Bazaar. Kuivharjamine tekitab lausa sõltuvust, sest sellele järgneb nii mõnus enesetunne.

Selles artiklis saad teada, kas kuivharjamine on tõesti nii tõhus nagu soovitatakse ja räägitakse.

Mis on kuivharjamine?
Kuivharjamine ongi täpselt see nagu see kõlab: võtad naturaalse karvaga harja ja hakkad sellega nahka hõõruma. See on käsitsi naha koorimise vorm, mille käigus eemaldatakse surnud naharakud, ergutatakse vere- ja lümfiringet. Harjamisel tuleb surve ise valida – õrnast keskmiseni, aga mitte liiga tugev, sest viimane mõjub juba kahjustavalt. Harjamisel ei kasutata vett, ega muid tooteid (kehaniisutaja, kreem, õli jne) ja harju leidub erineva karvajäikusega. Kuna lihtsuses peitub võlu, siis see protsess on igasugustest koorijatest kõige tõhusam. Tasub meeles pidada, et harjamist alustatakse alati suunaga südame poole.

Kas sinu nahk vajab kuivharjamist?
Kuivharjamise lisamine oma ilurituaalidesse on kindlasti pingutust väärt. Nagu juba eespool mainitud, siis kuivarjamine aitab vabaneda surnud naharakkudest ja see omakorda muudab ihu otsekohe säravamaks ning nahk on rohkem trimmis. Harjamine paneb vereringe tööle ja keha tunneb end elavamana. Kuivharjamine aitab naha poorid puhtana hoida ja seeläbi saab ihu paremini hingata.

Oluline on meeles pidada, et alustada tuleb rahulikult – ära hõõru oma nahka ärritumiseni. Liigne surve tekitab imepisikesi haavu või kriimustusi. Need, kelle nahk on tundlik, esineb kuperoosat, ekseemi või psoriaasi, peaksid harjamise vahele jätma ja enda jaoks teised lahendused leidma.

Kas harjamine aitab tõesti tselluliidist vabaneda?
Seda vastust ootasid sa ilmselt kõige enam. Kahjuks pole ka kuivharjamine mingi maagia, mis võluväel tselluliidi kaotaks, ent tõsi on, et pikaajaline harjamine annab tulemusi. Kuna kuivharjamine parandab naha verevarustust ja põhjustab hetkelist õhetust, paistab nahk tervem ja siledam välja. Hommikune kuivarjamine annab samaväärse energialaengu nagu tassitäis kohvi. Lisaks aitab kuivharjamine vähendada kehakaalu.

Avafoto: Kuivharjamine/Instagram

Loe lisaks:
Mis on tselluliit ja kuidas selle vastu võidelda? +4 VÕIMALUST, kuidas tselluliiti koduste vahenditega vähendada

4 tarkustera naistelt oma keha kohta: Tselluliit on osa minust ja ma armastan seda

VIDEO: Tõhus kehakoorija tselluliidi vähendamiseks – sul läheb vaja vaid nelja koostisosa!