“Sadam otsib meremeest” on lustlik suvine meresaade, mis tõestab, et igas sadamas on lisaks ühele eestlasele veel ka vähemalt üks ukrainlane. Värske meresaate purjedesse puhuvad tuult kartmatud maarotid Anatoli Tafitšuk ja Urmas Vaino.

Saatejuhid astuvad seitsme saate jooksul maale enam kui kümnel saarel ja sadamas nii Eestis kui ka Soomes. Igas sadamas katsetatakse meresõiduvahendeid, tiritakse päevavalgele hämmastavaid ajalooseiku ja trügitakse uksest sisse ümbruskonna kõige värvikamatel tegelastel.

Eestis avastavad Vaino ja Tafitšuk Naissaart, Aegnat, Pranglit, Pakreid ning Kaberneeme ja Neeme sadamaid. Soomes ootavad reisilisi Kotka ja Loviisa sadamad ning Kaunissaari ja Svartholmi saared.

“Sadam otsib meremeest” on kohustuslik pooltund kõigile neile, kellele meeldib künda merd paadi või jahiga, ajada meres kala taga või lihtsalt rannas varbaid leotada.

Esimeses saates 13. juulil maabuvad kaamera, mikrofon ning saatejuhid Naissaare meremiinide ja vedurite maailma ning veesuusadiletant Anatolit leotatakse põhjalikult Aegna vetes. Teises meresaates 20. juulil jõuavad Vaino ja Tafitšuk Soome Kaunissaare randa, kus  ootab ees maailma kõige kummalisem muuseum ja Tafitšuk teeb debüüdi kalatraaleri jungana. Kolmandas saates uhub meri saatejuhid Prangli saarele, kus uuritakse, mis isevärki rahvas Pranglil elab ja miks nad juba enne rääkima õppimist tsikliga sõitma õpivad.

“Sadam otsib meremeest” on ETV-s eetris alates 13. juulist igal esmaspäeval kell 21.30.