OHMYGOSSIP — Vastavalt soovitustele tuleb hambaid pesta vähemalt kaks korda päevas: hommikul ja õhtul. Hommikul võib siiski tekkida pisike arusaamatus, kas pesta hambad enne või pärast hommikusööki?

Ameerika hambaarstide esindaja Julius N. Manz kirjeldab õiget järjekorda Popsugarile. “Hammaste pesemise järjekord võib olla inimese isikliku eelistuse järgi ja see ei oma tähtsust hammaste tervise seisukohalt. Ma soovitan pesta hambaid tund peale hommikusööki, eriti veel, kui toit on olnud happeline,” ütleb Manz. Happeline toit ja söök (näiteks klaasitäis apelsinimahla) võib hambaemaili pehmendada. Hambaemail kaitseb hambaid bakterite eest ja hoiab valgena. Seetõttu ei tohiks hambaid kohe peale sööki pesta, kuna võid pehmele emailile hoopis liiga teha. Happelise söögi või joogi tarbimise korral pese hambad pigem kohe peale ärkamist või kui võimalik, tund peale söömist.

Kui te ei söö hommikuti midagi happelist, võite hambapesu aja ise valida, kuidas mugavam tundub. Oluline on meeles pidada, et pesed hambaid kaks korda päevas, vähemalt 2 minutit korraga.

Avafoto: Pexels/Moose Photos

Loe lisaks:
Unustage kollased hambad! Nii saate naturaalsel teel vaid 3 MINUTIGA säravvalged hambad! Töötab 100%!

Kas kardad hambaarsti külastusi? Julgeksid proovida selleks puhuks mõeldud rahustit?

5 igapäevast tarbeeset, mis on tegelikult KAHJULIKUD!