OHMYGOSSIP — Sellel 100-aastasel joogaõpetajannal Tao Porchon-Lynch´il pole plaanis harjutamist ja õpetamist veel nii pea lõpetada. Joogaga kaasnev hingamistehnika on põhiline, mis sooritust mõjutab.

Indiast pärit Tao Porchon-Lynch mäletab, et alustas joogaga, kui oli 7-aastane. Ta jooksis mööda randa kamba poistega ringi ja nägi, kuidas nad jooga poose teevad. Tüdruk püüdis neid jäljendada. Porchon-Lynch´i tädi ütles, et tema poosid ei ole üldse daamilikud, vastas neiu, et “kui poisid suudavad seda teha, suudan ka mina!”. Porchon-Lynch oli teismelisena juba joogaõpetaja ning juhendas, kuidas tervislikult hingata – eriti neile, kes istuvad ebamugavas positsioonis. “Ma ütlesin, et sa pigistad oma kopse kokku. Teie kopsud pole naba sees, nad on ülalpool,” kirjeldab ta. Tal on ka enda jaoks nõu olemas: “Kui ma ärkan hommikul üles, vaatan päikest ja ütlen: “sellest tuleb minu elu parim päev” ja nii ka läheb. Nii on alati.”

Selle aasta alguses tunnustas India peaminister naist maineka auhinnaga – Padma Shri Award. Hoolimata neljast puusa asendusosast, tegeleb ta ka peotantsuga ning osalenud saates America´s Got Talent.

https://www.youtube.com/watch?v=xauVlSaaraA

Porchon-Lynch elab üksi oma äärelinna korteris, aga kui vajadus tekib, on tal lai tugivõrgustik praeguste ja eelmiste õpilaste, sõprade näol. Samuti abistavad teda veinikogukonnaliikmed, kuhu ise kuulub.

Avafoto kuvatõmmis: Porchon-Lynch/Youtube

Loe lisaks:
82 aastat abielus olnud paar paljastab, kuidas armastus igavesti kestab + VIDEO!

Tee kohe TEST ja saa teada, milline on sinu naha tegelik vanus