OHMYGOSSIP — Kevad on käes ja sellest annab eriti tugevasti märku neile, kel probleeme õietolmuallergiaga. Allergiat põhjustavad erinevad lehtpuud ja rohumaad, vahendab Bustle.

Selleks, et allergiasümptomitega paremini toime tulla, anname teile nipid, mida igapäevakasutusse rakendada:

1. Valmista arstikapp ette
Väga paljud meist jätavad arstivisiidi üsna viimasele minutile. Kui tead, et allergia on organismis olemas, miks viivitad? Osta arstikappi kõik vajaminevad leevendajad valmis, et saaksid hooaega hõlpsamini alustada.

2. Ole järjekindel
Lisaks arstivisiidile on hea meeles pidada, et ravimit tuleb võtta õiges koguses. Kui sul on ninasprei, tuleb seda kasutada regulaarselt ja kindlal ajal iga päev. Sellest pole kasu, kui pihustad ainult siis, kui allergiatunnused ilmnevad. Retseptiravimite puhul jälgi, et tarbid õiges koguses ja ettenähtud perioodi vältel.

3. Korista
Allergiahoogude puhul on väga oluline üle vaadata magamistuba. Muuda magamistuba allergiavabaks ruumiks, eemaldades kõiksugused vaibad ja teised tolmu koguvad esemed. See tagab minimaalse allergeenide sisalduse, lihtsustades ka väljastpoolt tuleneva õietolmu kontrollimist. Õietolmuperioodil soovitatakse hoida aknad suletuna ja puhastada õhukanalite filtreid.

4. Õietolmu kaart
Olukorrast aitab paremini aimu saada, kui hakkad allergiahooge kaardistama.

5. Loobu juukselakist
Teatud tooted võivad ise õietolmu koguda ja see ainult võimendab olukorda. Õietolmuperioodil tasub juukselakki vältida, sest tolm kleepub selle külge. Samuti väldi kontaktläätsi ja kanna pigem prille.

Avafoto: Pexels/chuanyu2015

Loe lisaks:
Kevadega saabuvast allergiast

Toiduallergia ja toidutalumatus on kaks erinevat haigust

Katrin Lust: Ameerika jõukad palkavad endale koju ökospetsialiste, et hävitada vähki tekitavad tooted