OHMYGOSSIP — Uuring väidab, et need naised, kes jäävad loomulikul teel rasedaks ja sünnitavad umbes 35-aastasena, elavad hiljem kauem, kui teised naised. Selgus, et kui sünnitada just 33-aastasena ja peale seda, elavad naised kaks korda suurema tõenäosusega kuni 95 aastaseks, kui naised, kes lõpetavad laste sünnitamise 29-aastasena, vahendab Newser.

See asjaolu ei tohiks muidugi mõjutada laste saamise protsessi. “Naised ei tohiks selle uuringu põhjal laste saamist edasi lükata,” ütleb uuringu teostaja Thomas Perls. Ta loodab, et uuring muudab inimesi tolerantsemateks nende suhtes, kes saavad lapsi keskealistena. “Kriitikud ütlevad, et selles vanuses on naised juba liiga vanad, et tulla toime teismeeaga või abistada lastelastega, aga mina võin kihla vedada, et need naised iganevad just eriti hästi,” ütleb Perls.
Uuringu puhul tuleb arvesse võtta seda, et see ei puuduta neid naisi, kes on rasestunud kunstliku viljastamise teel. Uurijad usuvad, et need naised, kes jäävad vanemas eas loomulikul teel rasedaks, omavad geneetilist “muutujat”, mis aeglustavad nende vananemist. Hilisemas eas sünnitajatel on paremad võimalused need geenid ka järgmistele põlvedele edasi kanda. “See võimalus võib olla vihje sellest, miks paljud naised elavad meestest sagedamini 100-aastaseks,” arvab Perls.

Avafoto: Pexels/Janko Ferlic

Loe lisaks:
Tuleb välja, et lapsevanematel siiski on välja kujunenud lemmiklaps

5 PÕHJUST, miks abiellumine veidike edasi lükata

UURING: Kõrges eas seksimine mõjub naistele suurepäraselt! Meestele aga isegi ohtlik