OHMYGOSSIP — Austraalia arst hoiatab UV-lampide eest, mida kasutatakse kunstküünte paigaldamisel. Arst ütleb, et antud UV-lamp põhjustab nahavähki täpselt samal moel nagu solaarium.

Austraallasest arst Brad McKay hoiatab, et kunstküünte paigaldamiseks kasutatav UV-lamp toob endaga kaasa vähiriski. UV lampi kasutatatakse geeli kõvastamiseks ja ka sõrmede nahk saab kiirgust. McKay võrdleb lampi solaariumiga, mille regulaarne kasutamine suurendab melanoomi riski.

Kas arsti väide peab paika? Kas UV-seadmed on tõesti tervisele kahjulikud? Soome spetsialist annab vastuseid.

Vanemspetsialist Lasse Ylianttila sõnul ei kaasne küünte paigaldamisel kasutatava UV-lambiga liigselt suur risk. “Nendes seadmetes kasutatakse UV-A-lampe, mis ei ole nii kahjulikud, kui solaariumilambid,” rahustab Ylianttila. Kiirgustega tegelev amet on küünte jaoks kasutatavaid seadmeid uurinud. Mõõtmised näitasid, et seadet kasutada vastavalt juhisele, ei ületa sõrmedele laskuv kiirgus UV-kiirgusest tulenevat piirnormi. See tähendab seda, et kiirguse doos ei tõuse tervisele ohtlikkuse tasemele. “Normaalsel kasutusel ei teki märgatavaid terviseriske. Kui on soov UV-kiirguse mõju vähendada, saab seda lihtsalt teha: pane käele päikesekaitsekreemi.”

Avafoto: OHMYGOSSIP
Allikas: Anna.fi

Loe lisaks:
Lihtne nõuanne, kuidas küüned taas läikima ja säravaks saada + VIDEO!
Ohutut päevitust pole olemas – Naha pruuni värvuse teke tähendabki rakkude kahjustust, nendivad nahaarstid.