OHMYGOSSIP  — Meie kliimas on kombeks, et ühes nädalas võib kogeda nelja aastaaega, mistõttu pole ka ime, et sinu näonahk vastavalt reageerib. Toome teieni Anna.fi vahendusel nõuanded, mille abil saad kergesti reageeriva naha korda.

Probleem: Koorikuga nahk
Tundub, et nahal oleks justkui ekstra kiht, et isegi naermine on ebamugav, kuna nahk ei veni järgi.
Lahendus: Paistab, et nahk on liigselt kuivanud. Pindmine kuivamine võib toimuda iga nahatüübiga. Hakka nahka varasemast rohkem niisutama. Kasuta näiteks seerumeid, õlisid või tihkema konsistentsiga kreeme.

Probleem: Kuiv silmaümbrus
Silmade ümbruses olev nahk punetab, sügeleb ja ketendab. Olukord on kohe eriti jama, kui silmad peaksid vett ka jooksma.
Lahendus: Silmade vesistamine on seotud liigse kuivusega. Abiks on spetsiaalsed silmatilgad, mida päeval ja öösel kasutada. Silmaümbruses olevat nahka tasub niisutada kerge maskiga ning kasuta hommikuti ja õhtuti niisutava ja rahustava toimega silmaümbruskreemi.

Probleem: Nahk on kaotanud elastsuse
Taaskord on põhjuseks liigne kuivus, mis muudab naha krepp-paberi sarnaseks. Valgus ei peegeldu nahalt tagasi ja seetõttu paistabki, et esineb rohkem kortse.
Lahendus: Nahka tasub igapäevaselt kreemiga niisutada, lisaks tee paar korda nädalas niisutavaid näomaske. Kuna nahk on liigselt kuiv, siis kehtib erandkorras reegel, et mida rohkem kreemi, seda parem.

Probleem: Nahatoon on tuhm
Naha loomulik toon on kadunud ja ihu näib elutu ja jõuetuna.
Lahendus: Erguta oma keha massaaži ja joogaga. Näonahale tasub samuti õrnalt masseerivaid liigutusi teha, et vereringe käima saada. Kui nahk tundub juba soe, kasuta koorivaid ja sügavpuhastavaid tooteid. Sellised tooted aitavad kaasa naha uuenemisele, misjärel paistab ihu taas ergas ja klaar. Sisemiselt saad end ergutada, kui tarbid C-vitamiini sisaldavaid puuvilju ja marju.

Probleem: Nahk reageerib kergesti
Ihu reageerib iga väiksema muutuse peale ning näib nõrga, sügeleva ja punetavana.
Lahendus: Nahk on sinu organismi peegel. Une, värske õhu ja liikumise vähesus ning stress ja toitumine on otsesteks põhjustajateks, miks keha reageerib. Sea oma elu rahulikuks, söö mitmekülgselt ja tarbi piisavalt vett. Väldi igasuguseid lõhnastatud tooteid ja asenda need looduslikemaga. Proovi vältida naha ületöötlemist, teisisõnu jää kindlate rutiinide juurde.

Probleem: Kogu kehal olev nahk on lõtv
Hoolimata sellest, et oled vähendanud dušhi all veedetud aega, on ihu ikkagi kuiv. Säärte peal olev nahk lausa pudiseb.
Lahendus: Vesi ei saa hakata nahka kuivatama, kui ei istu tund aega vannis. Ka atoopilist nahka võib sooja veega pesta. Probleem võib olla pigem pesuaines, mida kasutad. Leia enda jaoks vahend, mis sisaldaks õli ja niisutaks keha. Kuiva nahka tuleb regulaarselt koorida ja peale pesu on hea mõte end lisaks kreemitada/õlitada. Kui ihu on väga kuiv, kreemita end lausa iga päev.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP