Jaanipäeval oma 80. sünnipäeva tähistanud kosmeetikute Grand Young Lady Inna Tarmak soovitab ilu nimel veidi vaeva näha iga päev. Ta ise käib korra nädalas ilusalongis – tõsi küll tööl, sest on veel kliente, kes tahavad tulla just tema juurde.

Inna Tarmak, kes kirjutas nõuka ajal raamatud “Peeglike, peeglike seina peal” ja “Kodune iluravi” usub, et enamjaolt hinnatakse inimestes välimist ilu. “Enamasti hinnatakse ju välimust, alles vesteldes saadakse aimu ka sisemisest ilust. Ilu saab alguse naeratusest. Ei peagi olema ideaalse figuuriga. Nagu ütles vist Tšehhov – kui naeratus muudab näo kauniks, siis on tegemist ilusa naisega,” räägib Inna ajakirjale Naised.

Muidugi ei piisa iluks ainult naeratusest, see on vaid üks osa. Ilusaks teeb naise ka hoolitsetud välimus ning nägu, mis kannab loomulikkust rõhutavat meiki. Inna tunnistab, et tema ei lähe isegi koreaga jalutama ilma meigita.

“Olen kohanud naisi, kes kiitlevad, et nad pole kunagi kasutanud kosmeetikat ega käinud kosmeetiku juures. Aga kui väsinud ja närtsinud ning kortsulise näonahaga nad on! Nad tunduvad oma tegelikust east vanemad. Meikimine annab naisele hea enesetunde. Väga paljud naised ütlevad, et nad meigivad mitte niivõrd teiste, kui just iseenda pärast,” räägib kosmeetik kui lisab, et meikida ei tohi nii, nagu seda teevad tänapäeva noored. “Naine peaks meigitult välja nägema kui äsja vannist tulnud.”

Inna tunnistab, et on mõelnud ka iluoperatsioonile. “Minu ema oli Eestis esimesi, kes lasi teha ringlõikuse ja kohendada silmalauge,” räägib 80aastane proua ning leiab, et ilulõikustes pole midagi halba.