R, 16. juuli 2010 16:00 – 23:30, Haapsalu piiskopilinnus, Haapsalu

HEVIMETALLI LIPULAEVA MEGADETH’I ESINEMINE MUUDAB HAAPSALU SELLESUVISEKS ROKIPEALINNAKS.

Hevimetalli superstaar ja teerajaja Megadeth esineb esmakordselt sel suvel Eestis 16. juulil ainulaadses Haapsalu lossihoovis. Metallmuusika gigandi kontsert on ainuke selle suve raskeroki vabaõhu suursündmus Eestis. Megadethi külalisesinajd on Eesti etnometalli lipulaev Metsatöll ja tuntud Eesti folkroki pioneer Oort.

25 aastat aktiivselt maailma suurlavadel tegutsenud ning ülimalt produktiivne Megadeth on üks “kuulsast rokknelikust”, kes omal ajal lõid raskemetalli muusikastiili. Megadethi kõrval on maailmakuulsad “neliku” liikmed Metallica, Slayer ja Anthrax.

Rokkmuusika sõpradele juba hästi tuntud ja mitmekordselt oma sobivust kontsertpaigana tõestanud Haapsalu Lossihoov on võõrustanud muuhulgas ka Robert Planti, Alice Cooperi ja Status Quo suurejoonelisi showsid. Lossihoov mahutab kuni kaheksa tuhat pealtvaatajat.

Üheksakordne maineka Grammy muusikaauhinna nominant Megadeth on eelkõige tuntud oma iseloomuliku instrumentaalse stiili, haaravate kitarrisoolode ja laulja Dave Mustaine “uriseva” hääle poolest.

Samuti on nii ansambli solist kui teised bändi liikmed minevikus pahatihti nii meedia- kui politsei pingsa tähelepanu all olnud küll shokeerivate laulutekstide, uimastite ja alkoholi ületarbimise ning väljakutsuva rokkstaariliku käitumise tõttu.

12 stuudoalbumit, kuus kontsertalbumit ning üle 25 miljoni müüdud plaadiga on Megadeth kommertsedult peale Metallicat teisel positsionil maailmas. Artisti viis albumit on jõudnud plaatina või multiplaatina staatusesse nii USAs, kui teistes riikides.

Megadeth loodi 1983. aastal Dave Mustaine poolt, kes on bändi kogu karjääri jooksul jäänud peamiseks liikumapanevaks jõuks ja laulukirjutajaks.

Megadeth sai kuulsaks juba oma esimeste albumitega. 1986. aasta plaat “Peace Sells… but Who’s Buying?” on kriitikute meelest hevimetalli üks teedrajavamaid ja kogu metallmuusika arengut tugevalt mõjutanud albumeid.

1980te lõpus ja 1990tel tuli laulja Dave Mustaine’il mitmeid kordi uimasti- ja alkoholiprobleemidega abi otsida võõrtutuskliinikutest. Rock’n’rolli staar on siiski juba enam kui kümmekond aastat kainuse teed pidanud.

Bändi laiem tuntus tuli koos 1990te keskel välja lastud edukate albumitega nagu Countdown to Extincion ja Youthanasia. Viimase suure kommertsedu tuules muudeti isegi bändimeeste imagot – uut looki lihvis ka kuulus moefotograaf Richard Avedon, kes on teinud fotosessioone ka Andy Warholile, Marilyn Monroele ja The Beatles’ile.

2002. aastal tabas Dave Mustaineni insult ning bänd peatas töö kaheks aastaks. Õnneks sai laulja terveks ning 2004. aastast on ansambel taas aktiivses muusikategevuses. Värskeim bändi kauamängiv Endgame ilmus eelmise aasta septembris ning debuteeris edukalt Billboard 200 edetabelis kohal nuber üheksa.

 Piletiinfo: esimesed 500 piletit müügil soodushinnaga 395.-, järgmised 495.-, 595.-, 650.-