OHMYGOSSIP — Nüüd on teadlased välja uurinud, millised mehed naistele meeldivad ning milliseid mehi lojaalsemateks peetakse.

Mehed muutuvad kohe hinnalisemaks, kui naised saavad teada, et ka teised teda ihaldavad. Uurijad ütlevad, et see võib sedasi olla, kuna naised peavad suhtes olevaid mehi lojaalsemaks ning sellest tulenevalt ka paremaks kaaslaseks, kui vabu ja vallalisi meesterahvaid, vahendab Daily Mail.

Sarnane tendents on muideks ka kalade ja lindudega, mille käigus valitakse välja paaritamiseks parim kaaslane. “Varasemad uuringud on väitnud, et naised eelistavad teiste naiste poolt ära võetud mehi, sest kuna need mehed on juba paarisuhtes – küllap neis peab häid omadusi olema, mida välimuse järgi võimatu hinnata,” ütleb uuringu korraldaja Catharine Cross.

“Uuring näitab, et teiste tegutsemise kopeerimine on igas eluvaldkonnas kasulik, mis võib hõlmata ka seda, kus elame ja mida sööme. See annab mõista, et meestes ei pruugi tegelikult midagi erilist olla,” tõdeb Cross. Et aru saada, milles täpsemalt naised üksteist kopeerivad, kogusid teadlased erinevat abstraktset kunsti, mis on seotud mehega (nägu, käed). Teadlased näitasid 49-le naisele 30 erinevat mehe fotot, misjärel naised hindasid, kas mees on “üldse mitte atraktiivne” või “väga atraktiivne”. Naistele näidati hiljem keskmiseid tulemusi võrreldes teiste naistega, mistõttu hakati vastustes kohe oma meelt muutma. Tulemused näitasid, et naisi hakkasid teiste kaaslaste valikud suuresti mõjutama ning vastuseid muudeti 13% võrra. Nad muutsid oma arvamust 13% ulatuses ka meeste kätest ning 14% kunsti osas – kõik tüüris sinna suunda, et paljude arvamus ühtis lõpuks keskmiste vastustega.

Teadlased jõudsid järeldusele, et naised jäljendavad teiste sookaaslaste valikuid, kuna ei ole oma otsustes piisavalt enesekindlad. Nad on isegi nende meeste suhtes ebakindlad, keda peavad atraktiivseks, aga suure tõenäosusega muudetakse lõpuks ikkagi meelt. “Näolapi hinnanguid mõjutas sotsiaalne teave, aga mitte rohkem või vähem, kui käe- ja kunstifotod,” kirjutavad uurijad. Põhjuseks, miks naised teisi kopeerivad, on lihtsalt see, et inimloomusele omaselt lastaksegi end teistest mõjutada,” tõdevad uurijad. Uuring näitas lisaks, et lesbidele ja biseksuaalsetele naistele meeldisid samuti hõivatud mehed. See kinnitab taaskord tulemust, et naised kipuvad ühtemoodi valima, on nad siis seksuaalselt mehest huvitunud või mitte.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP