OHMYGOSSIP — Aastate jooksul teeb nahk läbi mitmeid muutuseid ning on lisaks sunnitud kohanema erinevate aastaaegadega. Selleks, et nahk püsiks aastaringselt sile ja klaar, on koorimine võtmetegur, vahendab Yahoo! Shine.

Kui naha koorimine on sinu jaoks veel veidi võõras teema, loe läbi need 10 all olevat fakti ja nippi, kust saad näpunäiteid nahahoolduse kohta.

1. Nahk koorub loomulikul teel
Kui oled noor, uueneb nahk ise iga 25 päeva tagant. Kui saad 30-aastaseks, hakkab protsess aeglustuma, mis võib viia pigmendi moodustumise ja tumedate laikudeni.

2. On olemas erinevaid koorijaid
Koorimiseks on erinevaid viise. Koorimist saab teha manuaalselt, keemiliselt või elektrooniliselt (näopuhastushari). Erinevus seisneb selles, et käsitsi ja keemiliselt tehtud koorimist võib teha kuni kaks korda nädalas, aga elektrooniline mõjub kergemalt ning seda võib teostada tihemini.

3. Palju kasutegureid
Regulaarne naha koorimine viib selleni, et nahk on kaunilt särav. Koorimise protsess eemaldab surnud naharakud, vähendab pigmendilaike ja kortse.

4. Vali hoolega
Osades koorimisvahendites on graanuleid, mille teravad ääred võivad nahka kahjustada. Kahjustuste vältimiseks vali selline vahend, milles on terakesed ümarad.

5. Katseta keemilist koorimist
Glükoolhapet sisaldavate toodete kasutamine on suurepärane võimalus eemaldada kahjustunud nahakihte ilma, et terve nahk vigastada saaks.

6. Vahatamine mängib rolli
Kui eemaldad vahatamisega näokarvu, eemalduvad ka surnud naharakud. Niisis, kui plaanid vahatamist, ole kindel, et sa pole just näonahka sellelt alalt koorinud, et nahaärritust vältida.

7. Koori hommikuti
Nahk uueneb öösel, seetõttu on koorimist mõistlik hommikul teha, et surnud naharakke eemaldada.

8. Ole nahaga hell
Hoolitse selle eest, et sa ei hõõruks nahka liiga palju ja kui siiski teed seda, vali hell meetod. Liigne hõõrdumine, liiga sagedasti teeb pigem halba, kui head.

9. Väldi liigset naha pesemist
Kui nahk on rasune ja kaldub aknele, mõjub liigselt pesemine vastupidise reaktsioonina. Liigne koorimine annab rasunäärmetele impulsi, et on vaja toota rohkem rasu, sest nahk kuivab. Tegelikult teed selle lükkega karuteene ja nahk toodab liigselt niisutust. Liigne rasu viib omakorda vinnide tekkimiseni. Koori sellisel juhul nahka vaid 1-2 korda nädalas.

10. Pea meeles meik eemaldada
Enne naha koorimist, on oluline meik täielikult eemaldada. Kui meik jääb nahale, pole koorimisest erilist tolku, sest see ei mõju nii intensiivselt.

Avafoto on illustreeriv: Instagram/@missrussiatwins