OHMYGOSSIP  — Pikast abielust lahutanud soomlane Jarmo on tuttavate hulgas täheldanud, et neljakümnesed pereisad ei ole enam seksist huvitunud, kirjutab Iltalehti.

“Minu sõprusringis on palju neljakümneseid mehi. Nad ütlevad, et neid ei huvita seks. See ei tulene sellest, et nende naised oleksid peale laste sünnitamist ülekaaluliseks muutunud. See trend hämmastab mind.

Kas Jarmo avastus võib tõesti tõsi olla?
Statistika kohaselt kogeb rohkem, kui 10% Soome meestest seksuaalse soovi puudumist. See näitaja on tõusnud alates 1990-ndatest. “Vananemise korral seksuaalne soov tõesti väheneb,” kinnitab ka teadustöö professor Osmo Kontula.  Paarisuhtes elavate neljakümnendate meeste hulgas on 15% selliseid, kus partner soovib mehest enam seksi. 85% neljakümnendates olevatest meestest elab sellises suhtes, kus partnerid soovivad mõlemad sama palju vahekorras olla või mees soovib rohkem, kui tema naine. Statistika aga näitab, et igas vanuses olevate meeste hulgas on 10-12% neid, kes kogevad sageli seksuaalse soovi puudust. Osmo Kontula ütleb, et seda on arvuliselt palju ja tutvusringkonnas võib selliseid mehi tõesti hulgi olla. Üle 30-aastased mehed, kes paarisuhtes, kogevad seksuaalse soovi puudumist 20%. Sellises vanuses on seksuaalsuse puudumine kõige tavalisem nähtus.

Naistel aga esineb samu tundeid suisa neli korda rohkem. Iga teine abielus olev naine kogeb tihti seksuaalse soovi puudumist. Naiste seksuaalsed soovid on aastate jooksul tunduvalt rohkem langenud, kui meestel.

Avafoto on illustreeriv. OHMYGOSSIP
Allikas: Iltalehti