OHMYGOSSIP — Seksuaalsete soovide puudumine võib tekitada suhtes tõsiseid probleeme, aga teisest küljest võib soov mitte seksida olla paari oma vaba valik, kirjeldab Iltalehti.

Lugejad kirjutavad, kuidas enda või partneri soov mitte seksida on mõjutanud suhteid.

Merja, 50:
“Olen 50-aastane naine, abielus ja olnud umbes 6 kuud ilma seksimata. Mees on nüüd väidetavalt ettevõtja tööst nii väsinud, et seks ei paku enam huvi. Mees ei ole mind kordagi puutunud, olen sellest nii tüdinud. Ma ei kavatse ise ka algust enam teha. Kunagi 20 aastat tagasi peale laste sündi sai mees ise algust tehes minult keeldumise ja nokkis mu kallal aastaid selle pärast. Ta ei mõistnud, et töökäiv ema oli hetkel lihtsalt väsinud. Mees justkui maksab selle eest kätte. Arvan, et ta on masenduses, kuigi erilist põhjust selleks pole. Võib-olla arvab, et on valinud endale vale kaaslase. Kardan, et asjad ei saa meie vahel enam kunagi korda. Muidu oleks kõik imeline, aga sedasi lihtsalt ei saa enam jätkuda.”

Sini, 38:
“Ma tahtsin nii väga oma 41-aastase mehega seksida, kuniks tuli välja, et ta masturbeerib vahtides 20-aastaste tüdrukute tissipilte. Mul kadus soov seksida. Otsustasin, et mees jätkaku oma meelitegevusega ja mina jätkan enda omaga. Ilma meheta.”

Tiina, 30:
“Olin eelmises suhtes kuus aastat, millest neli viimast möödusid ilma soovita seksida. Ma ei otsinud abi, ega tea ka tänasel päeval, millest see tulenes. Ma kahtlustan, et see oli seotud mu kaaslase kaalutõusuga: talle tekkisid mitukümmend lisakilo ja olime alles noored. Seksisoov ei tulnud iial tagasi ja seetõttu me lahku läksimegi. Lahkuminek oli õige lahendus.”

Larissah, 44:
“Mina ja mu mees oleme mõlemad aseksuaalid, seks ei tähenda meile eriti midagi. Lapsed on valmis tehtud ja see kohustuslik seksuaalelu osa on sooritatud. Elus on nii palju muudki, kui seks. Meie suhe on tõsiselt hea ja veedame kogu vaba aja koos. See on meie oma valik ning pole mingi probleem, millele peaks abi otsima.”

Mirjami, 40:
Seksisoov väheneb drastiliselt just siis, kui ollakse oldud suhtes mitu aastat. Põhjuseks on suhte argipäevastumine ja tüdimus. Kuna aga ikkagi teised mehed hakkavad samuti huvi pakkuma, saab järeldada, et seksisoov pole täielikult kadunud. Mehed alati õigustavad mitmenaise pidamist, aga sama nähtus toimub ka naistega ja võib-olla isegi kiiremini. Inimene ei ole lihtne ja üksik ori, vaid suudab püsiva suhteromaani säilimiseks teha kõik. Paarisuhe võib olla piisav, aga seda näeb pigem harva.”


Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP