OHMYGOSSIP — Klassiruumis on vaikus – kõikide pilgud on suunatud laual asetsevasse raamatusse. See on märk tarkuse ammutamisest ja nii möödub enamasti terve päeva. Ainult et…

Teadlased koostasid uuringu, milles selgus, et parimate õpitulemuste saavutamiseks tuleks aegajalt pingist tõusta ja keha aktiivselt liigutada, kirjutab The New York Times. “Igapäevane füüsiline aktiivsus on haridusasutustele võimalus kasvatada õpitulemusi,” ütleb asja uurinud Lundi ülikooli doktorant ja Malmö haiglas arstina töötav Jesper Fritz.

Rootsis korraldatud uuring näitab, et aktiivsuse toomine koolirütmi mõjutab enim poisslapsi. “Aktiivsus stimuleerib aju veresoonkonda, mis on ajurakkudele oluline. Selle kohta on tõendeid, et aktiivsed lapsed sooritavad standartseid teste edukamalt ja keskenduvad koolitundides paremini,” tõdeb Kalifornia proffessor James F. Sallis. Lisaks, et liikumine teeb head ajurakkudele, muudab see lapsed õnnelikemaks. “Liikumine aktiveerib kõiki neid ajurakke, mida laps vajab õppimiseks-see äratab aju üles,” võtab Harvardi psühhiaatria dotsent John Ratey teema kokku.

Avafoto: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet