OHMYGOSSIP — Gripi ning ülemiste hingamisteede viiruste laialdase leviku tõttu on paljud haiglad kehtestanud külastuspiirangu. Piirangute eesmärk on vähendada haiglaravil viibivate patsientide ja muidugi ka haiglatöötajate nakatumisohtu. Haigete külastamine lubatakse taas, kui gripi kõrghooaeg taandub. 

Gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste laialdase leviku tõttu kehtestas Ida-Tallinna Keskhaigla alates neljapäevast, 5. jaanuarist haiglaravil viibivaid patsientide külastuspiirangu. Patsientide külastamine keelati ajutiselt kõikides haigla üksustes, et vältida viirushaiguste levikut haiglasse. Lubatud on pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele ning need palutakse jätta haigla riidehoiutöötaja kätte, kust saadetised toimetatakse haiglaravil olijatele.

Juba alates 2.detsembrist on külastajaile suletud Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakond. Kogu haiglas aga kehtestati külastuskeeld alates 6. jaanuarist. Pakke saab haiglaravil viibivatele lastele jätta informatsioonitöötajate kätte iga päev kell 8–20.

Lääne-Tallinna Keskhaiglas hakkas ajutine külastuskeeld kehtima 5. jaanuari pealelõunal. Keeld kehtib kõigis Lääne-Tallinna keskhaigla statsionaarsetes üksustes: Meremeeste korpuses (Paldiski mnt 68), nakkuskliinikus (Paldiski mnt 62), Pelgulinna sünnitusmajas (Sõle 23) ja hooldusravikliinikus (Ehitajate tee 137). Haiglas viibivatele patsientidele mõeldud pakid saab tavapärastel külastusaegadel jätta riidehoiudu või infolauda.

Noroviiruse leviku tõttu on juba detsembri keskpaigast külastajaile suletud olnud Viljandi haigla siseosakond. Alates 6. jaanuarist kehtib külastuskeeld aga kogu haiglas, kaasa arvatud Jämejala psühhiaatria­kliinik ning õendus-hooldusosakonnd.

Alates 9.jaanuarist palub ka Tartu Ülikooli kliinikum haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada. Kliinikumi infektsioonikontrollitaliteenistus jälgib epidemioloogilist olukorda, haigestumise vähenedes külastuspiirang tühistatakse ning sellest antakse avalikkusele teada.

Külastuspiirang kehtib ka Põlva Haiglas, Ida-Viru Keskhaiglas, Valga Haiglas.

Pärnu Haigla on külastajaile avatud, kuid lähedasi palutakse külastada vaid ise terve olles. Kuid vältimaks viiruste levikut palutakse haigla osakondadesse sisenedes desnifitseerida käed antiseptikumiga ning kasutada kaitsemaski.

Avafoto: PantherMedia/Lev Dolgachov/Scanpix
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i “Tervis, Keha & Vaimsus” uudiseid SIIT