OHMYGOSSIP – Tihti rasked lahkuminekud või mõne lähedase kaotus, viib meid enesehaletsuse rolli. Kui oleme harjunud oma elu igapäevaselt kellegiga jagama, siis loomulikult on algul tühi ja võõras tunne. Ma arvan aga, et kõik siin elus juhtub põhjusega ja kui mingil eluhetkel me jäämegi nö üksi, siis järelikult on elus tulnud kätte just see aeg, kui on vaja õppida läbi saama iseendaga.

Väga tihti kohtan elus inimesi, kes on arvamusel, et kui minu ellu tuleb see „õige,“ siis muudan end, hakkan elama, saan õnnelikuks, olen terviklik jne. Tegelikult ei saa üksi inimene meid armastada või õnnelikuks teha, kui me ise ennast ei armasta ja õnnelikud ei ole. Inimene, kes tuleb meie ellu, täiustab meie õnne ja annab võimaluse anda ja jagada, mitte ei ole päästerõngas või lohutusauhind.

Ärge ajage ensearmastamist segamini egoismi ja ülbusega, need on kaks täiesti erinevat asja. Inimene, kes armastab ja aktsepteerib ennast sellisena nagu ta on, teab oma väärtust. Ta ei pea vajalikuks end kellegagi võrrelda, sest me kõik oleme erinevad ja meis kõigis on peidus erinev väärtus. Egoist arvab, et ta on kõigist parem ja keegi ei vääri teda, minu isiklik arvamus siinkohal on, et selline „tõestav käitumine“ tuleneb tegelikult kompleksidest ja sügavatest läbielamistest minevikus.

Peale kellegi kaotust on äärmiselt vajalik võtta aega iseendale ja anlüüsida juhtunut ning leppida olukorraga. Tavaliselt tahetakse oma valu ruttu leevendada, kuid ärge unustage – inimene kasvab läbi raskuste. Me otsime kiireid lahendusi ja leevendust aga üldjuhul pole üksi kiire lahendus lõplik ega kasu toov. Oluline on pikemas preseptiivis õnn ja rahulolu ning sisemine areng.

Kui Sa oled oma elus mingil hetkel üksi, siis võta seda kui kingitust ja suurepärast võimalust elada iseendale, tegelda asjadega, mis Sulle meeldivad ning kasvada ja areneda. Enamik inimesi elab suurema osa oma elust teistele – abikaasale, lastele, vanematele, tööandjale jne. Me peame tegelikult iseeennast seadma esikohale, alles siis saame jagada ja anda ka teistele ning siis me teeme seda rõõmuga ega oota midagi vastu.

Hiljuti küsis minu sõbranna, “mida ootan uuelt aastalt” ja ma vastasin pikemalt mõtlemata, et vaikust ja rahu. Oleksin ju võinud öleda mida iganes – suurem kodu, uhke auto, karjäär jne. Hakkasin seda vastust alles hiljem analüüsima ja olin ise ka üllatunud. Kuid siis mõistsin, et rahu tähendab ju rahulolu enda ja oma eluga ning vaikus tähendab seda, et mul ei ole tülisid ja konflikte ehk siis head suhted inimestega, kes minu ellu kuuluvad. Ja kõik muutus loogiliseks, see on tõesti midagi, mille poole püüelda!

Ärge otsige kedagi ega midagi paaniliselt oma ellu, olge avatud maailmale ja kõik õige ja vajalik tuleb Teie juurde ise ning suhted mida loote on palju pikaajalisemad ja kvaliteetsemad.

Soovin kõigile palju armastust, meelekindlust ja rahu,
Marianna Link

Avafoto: Marianna Link  (Annika Erik)