OHMYGOSSIP — Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson ütleb aastalõpuintervjuus Rootsi majanduslehele Dagens Industri, et suurte maksukärbete aeg Rootsi majanduses on möödas. Rootsi praegune sotsiaaldemokraatide juhitud valitsus on läbi viinud ja plaanimas maksutõuse netosummas 60 miljardi Rootsi krooni (6,2 mld euro) väärtuses. Kas sellest piisab või tuleb makse veelgi kergitada, küsib Dagens Industri.

„On ilmne, et suured maksukärped pole see, mida Rootsi vajab. See epohh Rootsi poliitikas on läbi,“ vastab rahandusminister Magdalena Andersson ja lisab, et suurim opositsioonipartei Moderaadid on oma seisukohtadega muust maailmast maha jäänud, kuna üha enam räägitakse n-ö kaasavast majanduskasvust, mis kergitaks rohkem paate. „Maksukärped on midagi vanaaegset ja sammaldunut. Eriti maksukärped nendele, kes teenivad kõige rohkem,“ lisab Andersson.

Andersson tunnistab, et tunneb uue aasta ees enim muret kasvava protektsionismi, natsionalismi ja populismi pärast. „Olen üha enam veendunud, et üheks põhjuseks on süvenevad sissetulekute vahed,“ märgib ta ja lisab, et siin on oluline roll ka ettevõtjatel. “Ettevõtjad peaksid nägema, kui oluline on, et loodud väärtused jaguneksid võrdsemalt, et ei tekiks tagasilöögi riski vabakaubanduse ja rahvusvahelistumise vastu.“ Ettevõtjad aga kulutavad tema arvates liiga palju auru sellele, et kujundada avalikku arvamust kõrgemate maksude vastu.

Allikas: Äripäev
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT