Miss USA tiitel läks Lähis-Idas sündinud ameeriklannale. Michiganist Dearbornis elav 24-aastane Rima Fakih krooniti USA ilusaimaks naiseks Las Vegases, kirjutab Reuters ja vahendab Elu24. Fakih arvatakse olevat esimene Lähis-Ida päritolu naine, kes selle iludusvõistluse võitnud on.

1952. aastal Californias Lon Beachil alguse saanud iludusvõistluse algusaegade kohta ei ole detailset informatsiooni. Selle tõttu ei ole korraldajad kindlad, kas Fakih on ikka esimene araabia juurtega naine, kes selle võistluse võitnud on.

Fakih on Liibanoni päritolu immigrant. Ta tuli USAsse koos oma vanematega, kui oli imikueas. Fakih kasvas üles New Yorgis ja sai katoliku kooli hariduse. 2003. aastal kolis perekond Michigani osariiki elama. Peres tähistatakse nii moslemite kui ka kristlaste tähtpäevi.  Fakih lõpetas Michigani ülikooli ning müüs pärast seda oma auto maha, et ta saaks Miss USA võistlusel osaleda.

Krooni andis Fakihile üle Miss USA 2009 Kristen Dalton.

Fakih sai lisaks tiitlile ka aastaks New Yorgis asuva luksuskorteri kasutamisõiguse, igakuise kindla sissetuleku, mitmeid ilu- ja terviseprotseduure. Uue Miss USA esmaseks ülesandeks on USA esindamine Miss Universumi valimistel, kuid ta osaleb ka mitmes heategevusprojektis.