Maailma suurim pokkerisait PokerStars kinnitas info, mille kohaselt toimub Euroopa juhtiva pokkerivõistluste seeria Euroopa pokkeriturnee (EPT) hooaja avaetapp tänavu esmakordselt Eestis. Tippvõistlus toob augustis nädalaks Tallinnasse hinnanguliselt tuhatkond välismaalast ning kümnetesse miljonitesse küündiva auhinnafondi.

11.-16. augustil Tallinnas toimuva PokerStars European Poker Touri (EPT) ehk Euroopa pokkeriturnee 7. hooaja avaetapi põhiturniiri osalustasu on 66000 krooni, mis toob Tallinnasse maailma pokkerimängijate tõelise koorekihi. Juba läinud oktoobris Tallinnas Swissotelis toimunud esimene PokerStars Baltic Festival meelitas kohale üle 300 pokkerimängija üle ilma ning kinnitas Eesti selgelt maailma pokkerikaardile.

EPT asutaja ja tegevjuht John Duthie sõnul läheb Euroopa pokkeriturnee iga hooajaga aina suuremaks ja paremaks, mis näitab mängijate kirge ja entusiasmi nende võistluste vastu. Kuuendast hooajast võttis osa tuhat mängijat enam kui varasemast ja usutavasti kasvab osalejate arv jätkuvalt edasi. ?Eelmise hooaja auhinnafond ulatus üle 875 miljoni krooni, mida on enam kui 60 miljonit krooni rohkem kui varasemal hooajal. Ka kõrvalturniirid meelitasid rohkelt huvilisi ning ilmselt ka nendel osalemine saabuval hooajal kasvab,? kirjeldas Duthie.

PokerStars poolt spondeeritud EPT on nüüdseks maailma suurim pokkeriturnee nii mängijate arvu kui auhinnafondi suuruse poolest.

Kvalifikatsiooniturniirid 7. hooaja Tallinna EPT-le algasid PokerStars.com pokkeritoas juba juuni keskel, läbi mille on võimalik võistlussarja hooaja avalöögile kvalifitseeruda kõigest paari dollari eest.