Legendaarset Fela Kuti trummarit ja bändijuhti Tony Allenit peetakse üheks afrobiit muusikastiili loojaks, Fela Kuti on ise öelnud „Ilma Tony Allenita ei oleks afrobiiti“ ning Brian Eno on tõdenud „arvatavasti võimsaim trummar, kes iial on elanud“.

Elav legend Tony Allen, kes on mõjutanud suurt osa tänapäeva muusikast – dub, hip-hop, räpp, klubimuusika, jõuab Tallinnasse 70-aasta vanuses, kriitikute poolt palju kiidetud sooloalbumi „Secret Agent“ tuuriga, mille koosseisus 9-liikmeline live-bänd. Tony Alleni maailmatuur sai alguse mai alguses Prantsusmaal, jõuab juunis Kanadasse ja Ameerikasse ning siis tagasi Euroopa festivalidele, mille hulgas sel suvel ka Sziget, Oya Festival Oslos ning Flow Festival Helsingis.

Sündinud 1940. Aastal Nigeerias, sa temast aastatel 68-70 Fela Anikulapo Kuti bändi Afica 70 trummar. 80-ndatel kolis Allen aga Euroopasse ning asutas bändi No Discrimination. Aastal 2000 kirjutas Damon Albarn Bluri singlisse Music Is My Radar sõnad „Tony Allen Got Me Dancing“ ning aastaks 2006 jõudsid nad ka koostööni – Albarn andis oma plaadifirma Honest Jon’s alt välja Alleni sooloplaadi „Lagos No Shaking“ ning peagi moodustasid Damon (Blur), Tony Allen, Paul Simonon (the Clash) ja Simon Tong (the Verve) supergrupi the Good, the Bad & the Queen – all-stars koosseisuga bänd, kes 2007 andis välja samanimelise albumi, millest jätkus jutuainet muusikapressile kogu aastaks. Samal aastal astus Tony Allen üles ka AIRi suurejoonelisel albumil „Pocket Symphony“ ning Charlotte Gainbourgi plaadil „5:55“.

Suvel 2009 ilmus Alleni sooloplaat „Secret Agent“, mida maailma juhtivad muusikaväljaanded on kirjeldanud järgnevalt:
„Ei ole küsimustki, et Tony Allen on geenius – silmapaistvamaid trummareid popmuusika ajaloos“ – the Guardian
„Kerge kui tuuleõhk puulatvades ja siis jälle plahvatuslik kui dünamiit“ – MOJO

„Fela järeltulijad Seun ja Femi võivad afrobiidi troonile pääsemiseks nahast välja pugeda, Tony Allen ootab aga rahus, kuni ise tema juurde jõuad. „Secret Agent“ ei ürita olla metsik, vaid esitleb Allenit rahuliku ja täiuslikult enesekindlana oma staažika karjääri tipul.“ – Pitchfork
Tony Allen jõuab esimest korda Eestisse 25. augustil.

Kontsert toimub Rock Café´s ning piletid on müügil alates reedest, 14. mai Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades hinnaga 495.- Kontserdi korraldab Musiccase OÜ.

Vaata lisaks: http://www.myspace.com/tonyallenafrobeat