OHMYGOSSIP — Suvel koos koeraga ringi reisides võib ette tulla mitmeid ohtlikke seike, millest sina ise tuled võib-olla kergemini välja, kui su lemmikloom. Alljärgnevalt  on välja toodud tüüpilisemad ohud, mis ühel kuumal suveilmal võivad koera tabada.

Kuumarabandus
Autoreiside ajal on oluline jälgida, et koeral ei hakkaks liiga palav. Kui valid koerale asemepaika, vaata, et see ei oleks otse päikese käes. Pika autoreisi ajal on oluline tagada koerale joogivett ja jalutuspause. Suvel tõuseb auto sisetemperatuur kiiresti kõrgeks. Koera autosse jätmine võib olla lemmikloomale eluohtlik. Akende lahtijätmine või varjuline paik ei ole eriliseks lahenduseks. Kui jätad koera ülekuumenenud autosse, võib loomake saada kuumarabanduse või halvimal juhul surra.

Kuumarabandus võib koera ohustada ka õues sörkimise ajal, kus looma kehatemperatuur tõuseb ohtliku tasemeni. Kuumarabanduse sümptomiteks on hingeldamine, letargia, rahutus, tasakaaluhäired, süljevool, helepunane limaskest, oksendamine ja kõhulahtisus. Et koera olemist leevendada, jahuta teda leige veega ülevalades. Ära kasuta jääkülma vett, sest see muudab koera olemist veel kehvemaks. Jooda koerale väikeste koguste kaupa vett sisse. Kui koer muutub tagasi erksamaks, oleks hea igaks juhuks ikkagi käia ka loomaarsti juurest läbi.

Rästiku hammustus/herilase nõelamine
Kui kahtlustad, et koera on hammustanud rästik, vii ta kiiremas korras loomaarsti juurde. Rästikuhammustus võib koerale olla eluohtlik. Hammustuse koht tuleks hoida võimalikult liikumatuna, et mürk ei pääseks levima. Mürgituse vastast tabletti ei ole soovitatav koerale anda. Ka herilaselt nõelata saamine võib koera jaoks olla ohtlik. Pea või kaelapiirkonda nõelata saamine võib viia hingamisraskusteni või allergilise reaktsioonini. Kui kahtlustad, et sinu lemmikut on herilane nõelanud, võta kiiremas korras loomaarstiga ühendust.

Ohtlik sinivetikas
Suve keskpaigas võib erinevates vetes esineda mürgist sinivetikat. Vetikas näeb vees välja tavaliselt roheka või kollakana. Kui märkad sinivetikaid, ära luba koera vette ujuma või jooma. Kui koer ikkagi tormab ootamatult vette, tuleb koera karv pesta ja loputada põhjalikult. Sinivetikaga kokkupuutunud koer võib oksendada, kannatada kõhulahtisust, olla lihaskrampides, kaotada koordinatsiooni või kogeda tugevaid värinaid. Sümptomite ilmnemisel tuleb kiiremas korras pöörduda loomaarsti poole. Halvimal juhul võib koer surra.

Grillipeo rasvane toit
Paljud inimeste toidud ei sobi koerale. Näiteks rasvased grillitoidud ei tee koerale kohe kindlasti head. Maisitõlvik on koerale ohtlik, kuna see võib ummistada looma soolestiku. Väikesed luud (kana, siga) on samuti koerale ohtlikud. Ära jäta ühtegi toitu järelvalveta. Grillipeo ajaks võiks koerale valmis varuda omad maiuspalad ja neid iga mõne aja tagant anda.

Avafoto: Pexels

Loe lisaks:
Uuring paljastab: Koera ja tema peremehe südamed löövad koos viibides samas rütmis
OHMYGOSSIP — Koera ja inimese vaheline side on uskumatult tugev – see side paneb südame tugevamini lööma. Austraalia uuring paljastab, et koera süda lööb oma peremehega samas rütmis, vahendab Telegraph ja IFLScience.

Koerad on võimelised õppima sõnu ning on sama intelligentsed nagu kaheaastased lapsed
OHMYGOSSIP — Koerad oskavad arvutada, saavad aru enam kui 150-st sõnast ning on sama intelligentsed nagu kaheaastane laps. Seda väidab ameerika teadlane, olles läbi töötanud arvukalt vastavaid uurimusi.