OHMYGOSSIP — Inimene, kes on elukutselt koristusalase teenusega seotud, teab täpselt neid parimaid nippe, kuidas kodu puhtana hoida. Good Housekeeping uuris proffidelt, mida meil tuleks iga päev teha, et kodu püsiks värske ja puhtana.

1. Vii prügi igal hommikul välja
Küsitlejate hulgas vastas üks inimene, et vaatab igal hommikul külmkapi sisu läbi ja viskab minema toidu, mis on juba aegunud või mida keegi ei söö. Jäägid visatakse kohe prügikasti ja prügikott läheb otsejoones õue. Sedasi ei jää ebameeldivad lõhnad ei külmkappi, ega tuppa ringlema.

2. Pühi kraanikauss peale igat kasutust lapiga puhtaks
Üks vastanutest pühib vannitoa kraanikausi alati peale igat kasutuskorda, sedasi ei jää sinna kuivama hambapastat, meigijäänuseid või seepi. Ka kõige väiksemad mustusejäägid kraanikausis muudavad vannitoa ilme kohe räpasemaks.

3. Puhasta igasugused käepidemed
Paljud meist unustavad kohvikannu käepideme sisemist külge puhastada. Ära unusta ka pannide, pottide käepidemeid puhastada, kuna neid puudutad väga tihti.

4. Ime sealt tolmu, kus liigutakse
Uksematid ja kodus olevad vaibad on paigad, kus käiakse palju. Sinna koguneb liiva, tolmu ja muud igapäevast prügi. Vaipu tulebki tihemini imeda, et nad täidaks oma funktsiooni võimalikult hästi.

5. Pea meeles puhastada ka väikseid esemeid
Kodus olev kodutehnika nagu puldid, telefonid, kõrvaklapid – need kõik on pidevalt kasutuses. Üks küsitluses osalenu puhastab telekapulte igal õhtul.

6. Hoia meeles kahe minuti reegel!
Kirjuta see rusikareegel üles: Kui sellele kulub vähem, kui kaks minutit, siis tee see kohe ära. Lihtsam on kohe asi korda teha, kui lükata see edasi.

Avafoto: Ohmygossip.com

Loe lisaks:
Suurpuhastuse ABC: koristuskalender
Selles kalendris puuduvad nii kuud kui kuupäevad. On vaid tööd ja tegemised, mis päevade ja nädalate peale ära jaotatult sinu vaeva vähendavad ning mis peamine: hoiavad kodu korras!