OHMYGOSSIP — “Enne, kui nii nimetatud selgeltnägija jutule lähed, küsi temalt paberit, mis näitab kas ta üldse võib üleloomulike asjadega avalikult tegelda. Igal õigel ravitsejal on see paber või luba kõrgemalt poolt olemas,” räägib Tallinna Intuitiivteaduste Kooli lõpetanud Margit Peterson Ohmygossip.ee´le. Küsimusele, millise nõiaga Margit ise kohtuda sooviks vastab ta, et Marilyn Kerroga, ent too peaks enne kummutama müüdi justkui ta isa surnud oleks. “Marilyn Kerroga oleks armas reaalselt tutvuda. Ta on väga tugev nõid. Kuid kõigepealt tahaksin, et ta seljataks rahva seas leviva müüdi, et ta bioloogiline isa on surnud, ei ole, elab Rakveres.”

Margit Peterson, kas usute selgeltnägijatesse ja selgeltnägemisse ning kes on teie arvates parim ja ka kehvem selgeltnägija Eestis?
Tere, Hillar ja tere Ohmygossipi pere! Soolapuhujaid on Eestis väga palju, iga vähegi maagiaga kokku puutunud inimene kipub ennast kohe nõiaks, šamaaniks, selgeltnägijaks jm pidama. Tegelikult tasuks väga ettevaatlik olla igasuguste soolapuhujatega, sest nende õpetused võivad vastupidi tööle hakata, abivajaja kahjuks ja sellega tõmbab inimene endale pigem rohkem halba ligi, näiteks avab portaali teispoolsusesse ja see võib halvasti lõppeda. Enne, kui nii nimetatud selgeltnägija jutule lähed, küsi temalt paberit, mis näitab kas ta üldse võib üleloomulike asjadega avalikult tegelda. Igal õigel ravitsejal on see paber või luba kõrgemalt poolt olemas.

Eesti tugevamad meediumid on kindlalt Marilyn Kerro ja Ilona Kaldre. Reiki õpetajatest pean tugevamaks oma kunagist õpetajat Tõnu Arut, kellega siiani põgusalt suhtlen. Nimelt olen ma aastate eest läbinud palju kursusi ja ennast täiendanud ka Tallinna Intuitiivteaduste Koolis. Lisaks olen erladi võtnud feng shui kursusi Rein Weberi käe all ja suure Venemaa shamabalameistrite käe all läbinud shambalakursused Pärnus, kuid kahjuks nende nimesid ma täna enam ei mäleta. Minu kunagised õpetajad olid ka Gunnar Aarmaa, Luule Viilmaa ja Riho Ammer, kes kõik nüüd puhkavad üleval. Aga nende õpetused elavad meis edasi. Ka pendlimees Veeliks Jalakas oli minu vaimne õpetaja ning just tema oli see kes kunagi Pärnu Intuitiivteaduste Päeval mind ilma pikema küsitluseta Tallinna Intuitiivteaduste Kooli vastu võttis. Olen käinud ka korduvalt shamaanirännakutel shamaan Tiit Terase trummi saatel. Kohtunud oma väeloomade Karu ja Hundiga. Kunagi olen ladunud kaarte ja piilunud läbi nende tulevikku, kuid täna ma seda enam ei tee, sest tihti kippusid ennustused täide minema ja inimesed sattusid ennustamisest sõltuvusse, see hakkas mu elu segama. Pealegi üks mulle väga kallis inimene küsis mu käest, et kas ma tahan siinpool või sealpool olla, valisin esimese. Küll aga tegelen ma veel vähesel määral eluaseme energeetilise puhastamisega, kuid ka harva, vaid tuttavate soovil. Täna panen ma oma teadmised ja tajud luulesse. Korduvalt on mulle ka üteldud, et mu looming on meditatiivse alatooniga, nii ongi. Kes oskab ridade vahelt lugeda, see teab.

Margit Peterson
Margit Peterson (Foto: Urmas Saard)

Kui tihti vaatate selgeltnägijate saateid telerist ning keda peate parimaks selgeltnägijaks Venemaa telesaadetes?
Minu vailedamatu lemmik on lätlanna Julia Vang, siis Marilyn Kerro ja Aleksander Šeps. Väga palju on veel tugevad meediume saatest läbi käinud, kuid osad teeks seal nagu nalja. Vahel paneb imestama kuidas mõni näiteks üldse viie parema hulka on tulnud. Saateid vaatan võimaluse piires ja see on üks saadetest mis mind televiisori ette naelutab. Vitali Gilbet on ka väga tugev nägija.

Kas olete käinud ka ise mõne selgeltnägija juures ning kuivõrd olete neilt abi saanud?
Olen käinud päris mitme selgeltnägija juures ja olen abi ka saanud. Kunagi, umbes 20 aastat tagasi sain raviteedega jagu neeruliivast. Siis sattusin Ingrid Pinsel- Mõisa juurde, värisesin üle kere ja arstid ei osanud aimata mis mul viga on. Kahe nädala pärast olin terve nagu purikas, sest ravitee, mille Ingrid kaasa andis, ajas tihti tualetis käima ja haigus oli nagu peoga pühitud.

Minu hea sõber oli kunagi kahe nõia järeltulija Riho Ammer, kelle isapoolne vanaema oli Äksi nõid Hermiine Jürgens ja ema Põlva nõid Marta Ammer. Väga paljud mu tuttavad, kaasa arvatud ma ise, said Riholt abi, ka raskekujuliste kasvajate puhul. Minul olid kunagi maovalu meenutavad valud, mille arstid liigitasid mao nullhappesuse alla, ehk kastriidiks, määrasid isegi mingid tabletid, kuid mingit kasu ei olnud. Riho Ammer avastas mu sapikivid, hakkas neid lagundama, kuid…. varsti lahkus siit ilmast. Hiljem läksin sapipõie kividega operatsioonile, ehk tehti koletsüstektoomia. Neid arstide poolt möödalaskmisi on palju olnud, sellest saaks terve raamatu kirjutada. See on ka üks põhjuseid miks olen otsinud alternatiivset ravi. Pealegi tänapäeval on arstiabi väga kallis, kui sul ei ole ravikindlustust, ja mul ei ole, ei olnud ka eelmise tööga, kui töötasin 4 aastat ühe inimese isikliku abistajana.

Kas olete näinud ka ise midagi ebatavalist või veidrat, mis on teid mõtlema pannud?
Olen näinud ja tundnud ja tajun, näen ja tunnen siiani. Sellest kõigest kõneleb, küll läbi ilukirjanduse, mu teine romaan Rist teel, mida saab veel poest osta ja raamatukogudest laenutada. Kui hakkaksin siin neid teemasid lahti lahkama, läheks see artikkel liiga pikaks.

Olen võtnud palju kursusi, harinud ennast selles valdkonnas ning näen, tajun ja tunnen asju ja müstilisi olendeid, mida tunnetavad paljud, kuid reeglina eestlane ei kipu endale seda tunnistama, kardab, et teda hakatakse veidraks pidama. Veider on pigem see, et ei juleta endale tõde tunnistada.

Millise selgeltnägija poole tahaksite pöörduda, kui teil peaks vajadus või soov tekkima?
Marilyn Kerroga oleks armas reaalselt tutvuda. Ta on väga tugev nõid. Kuid kõigepealt tahaksin, et ta seljataks rahva seas leviva müüdi, et ta bioloogiline isa on surnud, ei ole, elab Rakveres. Praegu on eestlane eksiarvamusel, et Marilyni  isa suri, aga suri tegelikult kasuisa. Mul on au tunda tema bioloogilist isa, Marlon Kerrot, kui ausat ja otsekohest inimest ja vägagi nägijat.

Avafotol Margit Petersoni lemmiknõiad Marylin Kerro ja Aleksandr Šeps (Foto: Kerro-marilyn.ru)

 

Vaata ka:
Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Olles erivajadustega lapse ema — tean mis on raskus

OHMYGOSSIP — “Lihtsalt tugev tuleb olla, ei tohi alla vanduda. Olles ise erivajadustega lapse ema tean mis on raskus. Ei kaotanud ma ka siis lootust kui poeg haiguse tõttu koomas oli. Juba hommikul tuli mu käte vahel koomast välja. Tean mis on raskused, aga olen tugev ja ei murdu,” räägib andekas kirjanik ning sotsiaaltöötaja Margit Peterson Ohmygossip.ee’le, et eelkõige saab loota vaid iseendale.

Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Iga looming vajab reklaami!
OHMYGOSSIP — “Raha ei oma minu jaoks küll elulist tähtsust, kuigi kallineva elutempo juures on raske ära elada. Korraldan juba viiendat hooaega Pärnu Kirjandusõhtuid js teen seda omast ajast ja täiesti tasuta. See oleks justkui minu hingeasi või kutsumus. Ise kirjanikuna tean, et iga looming vajab reklaami,” räägib Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson Ohmygossip.ee’le: Uude aastasse lähen suurte ja uute lootustega
OHMYGOSSIP — “Õnneks on rõõmu rohkem olnud, kui muresid. Mis ikka saab rõõmu rohkem tuua ühele kirjanikule, kui ta raamatu ilmuvad ja neid ka ostetakse ja laenutatakse? See ongi kõige tähtsam,” räägib poetess ja kirjanik Margit Peterson Ohmygossip.ee’le.

Margit Peterson kiidab Lea Dali Lion’i raamatuesitlust „Joonista valgus“ ning paljastab suveplaanid
OHMYGOSSIP — Kirjanik Margit Peterson kiidab Ohmygossip.ee’le Pärnus Rahva Raamatu kohvikus „Piano“ toimunud  Lea Dali Lion’i raamatuesitlust „Joonista valgus“ ning paljastab oma suveplaanid!