“Ausalt öeldes ei saa mina sellest meigivabast päevast absoluutselt aru. Et nagu reklaamitakse naturaalset ilu või? Kevadel, kus nahk on talvest valge ja laiguline? – Öäk! Tundub, nagu kellelgi oleks kõrini sellest, et Eesti naisi ilusaiks peetakse! Enamikul kartulikoorevärvi naistel on ju nii heledad ripsmed-kulmud, et need lihtsalt karjuvad värvi järele,” räägib Eesti parim stsenarist Kerttu Rakke Gossip.ee-le, et tema sellest meigivaba päeva propagandast aru ei saa.

Mida arvate, kas naised peaksid iga päev ennast meikima?
Naised peaksid end meikima siis, kui see neile meeldib ja/või kui nende tööks on klienditeenindus.

Kas kannate igapäevaselt meigikotti kaasas?
Kui ma lähen kodust ära kauemaks kui 4 tunniks, siis tavaliselt võtan meigikoti kaasa. See ei tähenda, et ma seda kindlasti kasutaksin. Aga alati on mul kaasas huulepulk või huuleläige.

Kas teate-tunnete naisi, kes magavad ka meigiga, et mitte “kole” välja näha?
Seda ma ei usu – hommikuks pole sellest “ilust” tavaliselt midagi järel. Küll aga tean naisi, kes nimelt ärkavad hommikuti varem, et enne mehe ärkamist endale “nägu pähe” teha. Kusjuures – see on naise soov.

Kas on mõni koht-situatsioon, kuhu ei sobi meigita minna?
Ükskõik, mis koht, kui seal on kaamera! See leiab üles kõige väiksemad laigud ja punnid. Loomulikult tuleb end meikida eriti pidulikel üritustel – see pole eputamine, vaid austus peo korraldajate vastu.

Kui noor on liiga noor, et ennast meikida, mida teie arvate?

Kui ikka tüdruk tahab, meikigu end kasvõi viieaastaselt! Ma arvan, et huvi tekkides võiks konsulteerida mõne meikariga (kasvõi kosmeetikapoodides), et vältida ämbrisseastumisi. Kindlasti ei tohiks kohe hukka mõista ega mõnitada. On ju tore, kui meikimisoskus on noorelt selge, muidu kasvab kenast plikast ilmetu feministinägu.

Kas olete viibinud avalikult seltskonnas ilma meigita?

On ette tulnud küll, eriti suveajal. Mida aeg edasi, seda vähem.

Millised on teie must-have meigivahendid?
Esimene asi muidugi on huuleläige või huulepulk. Järgmise “taseme” moodustavad puuderkreem, silmapliiats, kulmupliiats, ripsmetušš. Edasi tulevad spetsiifilisemad, nagu peitekreem, lauvärv ja põsepuna. Ja nii edasi.

Loe lisaks:
Mida arvab meigvabast päevast Carola Madis SIIT
Mida arvab meigivabast päevast Marianna Link SIIT
Mida arvab meigivabast päevast Jana Kask SIIT
Mida arvab meigivabast päevast Katrin Väli SIIT
Mida arvab meigivabast päevast Vaido Neigaus SIIT