Festival Tallinn Music Week algas eile pungi, humppa ja lõbusa jenka-tantsuga. Rock Cafes andsid festivali avalöögi meie punk-legend J.M.K.E. ja maailma ametlik humppabänd Eläkeläiset Soomest. Tapperis käivitati kolmepäevane rock- ja metalmuusika showcase Tallinn Metal Week. Seminariprogrammi avamine toimub täna hommikul kell 10.00.

Tänastele seminaripaneelidele on kaasatud lai valik kohalikke ning väliseksperte, nagu Nargen Festivali eestvedaja Tõnu Kaljuste, EuroSonic festivali talendiotsija Robert Meijerink, Glastonbury ja Great Escape talendikütt Martin Elbourne, põhjanaabrite plaadifirmade direktorid Juha Kyyro ja Joose Berglund, tuntud managerid Paul Cheetham ja Kari Pössi ning mitmed teised. Räägitakse stiililiselt erinevate festivalide toimimise tagamaadest ning kontseptsioonidest, kaetakse kohalikke kultuuri rahastamise ja loomemajanduse teemasid ning küsitakse, miks see üldse oluline peaks olema. Arutletakse, kuidas artisti või oma bändi esile tõsta, võrreldes traditsioonilist ajakirjandust, uusmeediat, veebiturundust ja muid võimalusi, ning seletatakse, miks üldse on artistidel vaja manageri ning kuidas selleks õige inimene leida.

Festivali õhtuses kontserdiprogrammis esitletakse No99 teatris säravaid Eesti jazz-artiste, kokku kahel laval 11 esinejat.

Von Krahli teatris pakub Raadio 2 kirevat muusikalist spektrit elektropopist mürarokini, Seto mental pungi ainuvalitsejast Winny Puhhist ekspressiivse müra kunni Tolmunud Mesipuuni.

Vanalinna underground-klubis Balou panevad oma parima välja tunnustatud Eesti produtsendid ja DJ-d Tallinn Funk, Bert On Beats ja Jay Escalade. Klubi Rockstar’s täitub kodumaise ja põhjanaabrite tumeda elektroonikaga, kus lavale astuvad industriali mõjutustega Freakangel, Apples of Idun Soomest ning andekas nooruke ambient trip-hopi artist Shirubi Ikazuchi.

Mustpeade Majja on täna õhtuks koos omanäoliste indie- ja postrocki, tweepopi ning lo-fi elektroonika artistidega kolinud sari Odessa Pop. Indiepoose võtavad laval Maria Minerva, Honey Power, Antonina ja Id Rev.

Klubis Tapper müristab Tallinn Metal Weeki egiidi all Eesti metali koorekiht — psühhedeelse raske-rocki kahur Smõuk, raevukas pagan metal üksus Tharaphita jt.

Rock Cafe on täna pooleldi lõunanaabrite päralt — Lätist on kohal panda-duo Instrumenti ning oma uut rahvusvahelist albumit esitlevad staadionirocki staarid Brainstorm. Club Hollywoodis esitleb meie säravaimat tantsumuusikat Julm Records ja deep house’i kuningad Rulers of the Deep.Tallinn Music Week on kui Eesti muusika kiirkursus ja lõbus orienteerumismäng kevadises Tallinnas, mille vältel avaneb harukordne võimalus kuulda ja näha enneolematuis kogustes kõvemaid kohalikke bände.

Piletid kontsertidele on müügil Piletilevis. Festivaliprogrammis on kümnel laval 100 esinejat – 18 eripalgelist kontserti linna põnevamais muusikasaalides ja klubides.

Loe lisaks SIIT