Laulja ja -näitleja Marko Matvere siirdub poolteist aastat kestvale ümbermaailmareisile. Seiklus võetakse ette viiekohalise katamaraaniga ning Publikule teadaolevalt liitub seltskonnaga kirjanikust saarevaht Jaan Tätte ning ärimees Toonart Rääski.

Reisi korraldamisega on seotud maailmarändur ja kirjamees Tiit Pruuli, kes enne paari nädalat ettevõtmist lähemalt kommenteerida ei soovi.

Hoolimata sellest, et reisi täpsed asjaolud on veel selgitamisel, ei teinud Marko Matvere “Ringvaatele” antud intervjuus saladust, et poolteist aastat kestev seiklus ette võetakse.

“See reis nõuab palju jõudu ja tahet,” ütles Matvere, kes tunnistas, et on ümbermaailmareisist juba kümme aastat mõelnud ja unistanud. Ta lisas, et seni pole olnud piisavalt ettevõtlikkust ning kohustused Eestis on teda kinni hoidnud.

“Sügis andis aga tõuke,” selgitas ta ja rääkis, et oktoobris väljus Sydneyst 16aastane Jessica Watson ilma ühegi peatuseta maailmale tiiru peale tegema. “Tänaseks on ta distantsist läbinud kaks kolmandikku,” jutustas Matvere, kes tüdruku hullumeelsest plaanist julgust sai. “Kui tema jõuab, jõuan ka mina,” naeris Matvere. “Minule tegid pakkumise sõbrad. Üksi oleks liiga ränk,” lisas ta.