Stilist Ženja Fokin (25) on üks suur isetegemise fänn. Mõttetut rahatuulutamist taunib ta igati. “Ma ei saa aru nendest inimestest, kellel on kogu aeg midagi vaja. Täna on vaja, homme vaja, õhtuks on uut toppi vaja. Kogu aeg on vaja osta, osta, osta. Liigne poodlemine ei tee küll kedagi trendikamaks,” räägib Fokin Naistelehe Nipiraamatus.

“Pigem on see halb käitumishäire, mis tuleks endast kiiresti välja juurida. Praegu soositakse ikka keskkonnasäästlikkust,” rõhutab Ženja. Šoppamise komme oli siiski ka Ženjal endal kunagi küljes. “Kõige lihtsam nipp on see: püüa eristada seda, mis sulle meeldib, ja seda, mis tõesti meeldib. Seda, mis tõesti meeldib, osta,” soovitab ta.

Siit ka moraal: kui ostad parimaid asju, kulutad vähem raha, sest seda kõige kõigemat lihtsalt nii kergelt ei leia. Ženjale meeldib ka väga ise asju huvitavamaks teha. “Vaadake seda särki, mis mul seljas on. See oli täiesti valge ja maksin 49 krooni. Lasin sellele enda meele järgi ühe pildi peale trükkida ja siis nüsisin kääridega kaeluse omanäolisemaks. Nüüd näeb välja nagu haute couture.”