Eesti suurim ja vanim noorte ansamblite konkurss “Noortebänd 2010” alustab taas. Konkursile saab registreeruda kuni 28. märtsini, parim bänd selgub mais.

”Konkursil on võimalus osaleda kõigil live-bändidel, kes ei oma kehtivat plaadistuslepingut ja kelle liikmete vanus ei ületa 26 eluaastat. Oodatud on erinevad muusikastiilid: punk, reagge, rokk, folk jm. Peamine, et bändid viljelevad elavat muusikat ja kasutavad live-instrumente,” ütles konkursi peakorraldaja Kadi Maarand. Konkursil osalemiseks tuleb saata registreerimisankeet ja ühe looga demosalvestus. Täpsed reeglid ja juhised on kirjas konkursi kodulehel.

Seejärel valib muusikutest, produtsentidest ja toetajatest koosnev žürii välja tänavu 28 ansamblit, mis pääsevad eelvoorudesse. Žürii otsus avalikustatakse konkursi koduleheküljel 31. märtsil 2010. Eelvoorud toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis. Igas eelvoorus osaleb 7 bändi, kellest finaali pääseb omakorda kaks parimat. Finaalkonkurss toimub 13. mail Tallinnas Rock Cafes.

„Noortebänd on end aastate jooksul tõestanud  kui vajalikku konkurssi Eesti muusikamaastikul ja seetõttu on hea meel EMT-l olla selle aastase konkursi suurtoetajaks,“ ütles EMT turundusdirektor Piret Mürk-Dubout.