Sihtasutuse Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritze (46) räägib, et on naissoosse suhtumises üllatavalt matšolik. “Mees on mees ja naine on naine. Meie erinevus just süütabki selle võlu, mis mehe ja naise vahele võib tekkida,” räägib Soomes sündinud Saksa kodanik, kes on end alati pidanud kirglikuks Eesti-huviliseks ja -sõbraks ning kelle abikaasa Fernanda on pärit Argentinast.

Fritze tunnistab, et usub ka armastusse esimesest silmapilgust. “Aga see ei ole seepärast parem armastus kui selline, mis kasvab, kuhu sa teadlikult panustad ja mille eest hoolitsed. Armastus ei ole ainult emotsioon. See on hoopis midagi suuremat – vähemalt kui tahad, et see kestaks,” arutleb ta ajakirjale Naised antud intervjuus.

Oma naisele suudab Mikko andestada kõik. “Mis ei tähenda, et ma ei vihasta. Harmoonia pole ju emotsioonide puuduse tulemus, vaid vastupidi!”

Naise nimel on mees korda saatnud ka meeletusi. “Näiteks läksin oma praeguse naisega päevapealt kaasa pikale Euroopa- reisile, mille ta ette võttis ja mille alguses ta peatus korraks Hamburgis, kus ma elasin. Ma ei tea isegi, kas jõudsin korteriukse lukku panna. Hea, et ma temaga kaasa läksin! Muidu oleks ta võib-olla elus lihtsalt edasi läinud, ilma minuta:”