Jäär on sodiaagi esimene märk. Ta sümboliseerib sündi, nagu Kalade märk sümboliseerib surma ja teadlikkust hinge igavesest eksistentsist. Kuid Jäär on teadlik vaid iseenda olemasolust. Esmatähtsad on tema isiklikud vajadused. Kui Jäärale kargab pähe mõni idee või tekib vajadus oma südant puistata, siis võib ta teile ilma vähemagi piinlikkusetundeta kas või kell neli öösel helistada. Seejuures ei suuda ta mõista, miks te ärkvel ei ole ja ei taha teda kuulata.Tema ju ei maga! Ta on meelsasti nõus teile kinkima oma naeratusi ja osutama teile teisigi teeneid, kui olete nõus rahuldama tema vajadusi.

Jääras pole kübetki kavalust, ja selliseks jääb ta elu lõpuni. Ta usub kõike kogu südamest. Ta komistab ja kukub, ajab ennast püsti ja proovib uuesti. Jäär usub homsesse ja oskab unistada, kuid valetamisega ei saa ta eriti hakkama. Jäära pilk rändab mööda tuba harva närviliselt ringi. Kui ta oma silmad teist ära pöörab, pole ta teiega vestlemisest enam huvitatud.

Jäär eelistab kas töötada omaette või olla ametis, kus saab olla liidripositsioonil. Kindlaks Jäära tundemärgiks on ka pillav suuremeelsus ja vabameelne suhtumine nii aja kasutamisse kui ka materjaalsetesse asjadesse. Jäära tähtkuju all sündinutest võivad saada head arstid, eriti kirurgid. Head väejuhid ja ajakirjanikud. Võivad töötada edukalt administraatoritena ja riigimeestena, kuid sealjuures segab neid despootlikkus ja diplomaatilise ande puudumine. Selle tähtkuju all sündinud naised omandavad peaaegu alati kindla elukutse, mis on tihti meeste eriala. Perekonnas on nad oma meestele diktaatoreiks ja tahavad mängida peaosa.

Jäära tähtkuju all sündinud on tugeva iseloomuga, võimukad ja teotahtelised inimesed. Nad tahavad edasi jõuda, eesotsas sammuda, juhtida ja juhatada teisi. Kuid selle tähtkuju all sündinud kalduvad tihti liialdustesse, kuid tegutsevad impulsiivselt. Nad on teadlikud oma isiksuse väärtuses ja loodud rändajaiks, teiste julgustajateks. Kuid puudu tuleb püsivusest ja see teeb nad kärsituiks. Selle tähtkuju all sündinud ei lase ennast kergesti juhtida, kuid kui teine on tugevam, mängivad nad silmakirjalikult teist osa, kuigi seda hea meelega ei tee. Puudub täielikult anne diplomaatiaks. Pea on alati täis plaane ja mõtteid, kuid täide saadavad neist väheseid liigse kärsituse ja püsimatuse tõttu. Headeks omadusteks on julgus, ka hulljulgus, rüütellikkus, uhkus, vabadusearmastus. Kiire reaktsiooniga.

Vaatamata tervele välimusele, on Jäära tähtkuju all sündinutel alati nõrk närvisüsteem. Neil on elus vahelduv õnn. Nad on elus väga armukadedad ja olenevalt sellest on nende armuelu intensiivne, kuid suhteid pidada on keerukas. Meestel, kes on sündinud Jäära tähtkuju all, on edu naiste juures, kuid reeglina on nad halvad perekonnainimesed. On tihti rohmakad ja jämedad. Kui aga abielu partner on küllalt tark ja diplomaatiline, võib hiljem kooselu kulgeda isegi hästi.

Tänu oma jõulisele optimismile langeb Jäär nagu teiste tulemärkide esindajad Lõvi ja Amburgi harva krooniliste ja pikalt kestvate haiguste ohvriks. Tulemärgid on aga rohkem vastuvõtlikud tormiliselt kulgevatele haigustele, nagu kõrge palavik, äge nakkus, rabandus, kõrge vererõhk jms. 

Jäär ei ole õel. Ta ainult usub siiralt, et oskab kõike teistest paremini teha. Oma loomuse tõttu ei suuda ta passiivseks kõrvaltvaatajaks jääda, kui näeb kedagi kobamisi ja komistades oma eesmärgi poole liikumas. Laske tal valida raha ja kuulsuse vahel, ning ta valib alati viimase. Ta on küll rahast huvitatud täpselt sama palju kui iga teinegi, kuid aust ja kuulsusest on ta huvitatud mõne pügala jagu rohkem. Jääral on kombeks isepäiselt äkkotsuseid vastu võtta. Jäära vihahoog võib olla küll kõuekärgatusena vali, kuid enne kui te taibatagi jõuate, särab ta taas naerda.

Jääral on sedavõrd suur veenmisjõud, et rahva ees esinedes kütab ta ülesse lisaks rahvale ka enda ja paneb nii enda kui teised oma sõnu kahtlematult uskuma. Võite kohata mõnda üksikut Jäära, kes on häbelik, kuid te ei kohta iialgi Jäära, kes on ebakindel oma eesmärgis ja ei tea, mida ta tahab.

Õnnenumbrid: 1, 10, 19, 28, 37, 46, 55
Värv: Punane
Mõjutav planeet: Marss
Element: Tuli
Õnnepäev: Teisipäev
Õnnekivi: Rubiin, teemant
Metall: Raud
Lilled / taimed: Kurereha, kuslapuu

Kuulsad Jäärad läbi ajaloo:
Dean Acheson, Otto von Bismarck, Marlon Brando, Charles Chaplin, Ilka Chase, Julie Christie, Joan Crawford, Bette Davis, Thomas Dewey, Bernard Gimbel, Harry Houdini, Henry James, Thomas Jefferson, George Jessel, Nikita Hru?t?ov, Clare Boothe Luce, Henry Luce, Eugene McCarthy, Andrew Mellon, J.P. Morgan, Wayne Newton, Lily Pons, Joseph Pulitzer, Simone Signoret, Harold Stassen, Leopold Stokowski, Gloria Swanson, Lowell Thomas, Arturo Toscanini, Peter Ustinov, Vincent Van Gogh, Werner von Braun, Tennessee Williams jne.

Intervjuud Jäära tähtkuju esindajatega Gossip.ee rubriigis “Hososkoop”:
Tene Sommer, Merlyn Uusküla, Alice Järvet, Airi Ilisson, Katrin Lust-Buchanan, Erik Morna, Mari-Liis Rahumets