N, 28. jaanuar 2010 19:00, Võru Kultuurimaja Kannel, Võru

Autor: Molière
Tõlkija: August Sang
Lavastaja: Markus Zohner (Šveits)
Tõlk-lavastaja assistent: Kirke Org
Kunstnik: Kristel Maamägi
Konsultant: Anu Lamp (Tallinna Linnateater)
Osades: Katariina Lauk, Elina Pähklimägi, Tanel Saar, Margo Teder, Ago Soots, Meelis Põdersoo

“Ausõna, kaduda võib elamisetahe,
nähes pealt, kuidas meil kõikjal laiutab pahe,
mõte mõnigi kord läbi käinud on peast-
minna kõrbesse siit, ära inimsoo seast.”

“Kas ausus inimeste omavahelistes suhetes on võimalik?” küsib Misantroop. Alceste, misantroop, tõmbub maailmast tagasi, sest ei suuda enam taluda seal valitsevat valskust, silmakirjatsemist, tehtud rõõmsameelsust ja kahemõttelist viisakust. Ta tahab olla kaasinimeste vastu lõpuni aus ning nõuab seda ka teistelt. See viib aga kogu ühiskondliku kooselu aluseks oleva struktuuri kokkuvarisemiseni. Alceste kogub endale vaenlasi ning jätaks parema meelega selle maailma igaveseks maha. Kui vaid ei oleks Célimène’i , kes mehe teravat pilku kunstipäraselt looritab ning teda kõiki oma põhimõtteid unustama paneb.

Ainulaadse käekirjaga lavastaja ja noor ja jõuline komödiantide näitetrupp, tulvil suurt mängulusti, rinda pistmas selle igavesti aktuaalse teemaga.

VAT Teatril on taaskord hea meel teha koostööd šveitsi lavastaja Markus Zohneriga, kes lavastas siin pea viis aastat tagasi cool-eepose “Kalevipoeg”.

Etendus ühes vaatuses kestab 1 tund ja 30 minutit.
Sihtgrupp: noored alates 14. eluaastast ja täiskasvanud.

Piletiinfo: 100.- sooduspilet (õpilane, õliõpilane, õpetaja, pensionär, ISIC, ITIC); 125.- täispilet. 15 õpilasest koosneva grupiga kaasas olev õpetaja saab ühe tasuta pääsme (ehk siis 30 õpilasega grupp saab kaasa kutsuda kaks õpetajat tasuta).