OHMYGOSSIP — Praegusel ajal proovivad kõik hoida igalt poolt kokku ning kallite poemaskide asemel võib leida vahendeid köögist. Õigesti valmistamisel on mõju pea sama hea, kui kallitel poemaskidel.

APELSINI-JOGURTI MASK
Jogurt puhastab ja toidab su nahka, apelsin aga kubiseb C vitamiinist ning AHA happeist. Kerge koorimine AHA’d sisaldavate puuviljadega kiirendab raku uuenemist ja annab tervema jume. AHA hape pehmendab kortse, päikesest ning east tingitud laike, vähendab nahakahjustusi ja puhastab poore.
Vajalik:
1 spl naturaalset jogurtit
¼ apelsini mahl

Sega omavahel, kasta sõrmed segusse ja määri näole. Tunneta selle segu jahutavat ning lõõgastavat mõju. Hoia 5 minutit, seejärel loputa.

ÕUNA-MEE MASK
Sobib rasusele või akne soodumusega nahale.

Vajalik:
1 keskmise suurusega õun
5 spl mett

Riivi õun korralikult peeneks. Sega saadud mass meega. Kui tunned, et mask on liialt vesine, pressi õunamahla vähemaks. Tupsuta üle näo ja lase mõjuda 10 minutit. Loputa jaheda veega.

OLIIVIÕLIGA KÄTEHOOLDUS
Niisutav, kooriv ja pehmendav hooldus kätele.

Vajalik:
1 spl oliiviõli
1 spl suhkrut

Sega suhkur ja oliiviõli ning määri see kätele. Suhkruterad koorivad nahka ning oliiviõli on niisutava toimega. Hoia peal umbes 1o minutit ning loputa. Peale loputamist tunduvad käed õlised, kuid hiljem imbub õli kätesse.

PÄRMIMASK

Võta 30 g presspärmi, peenesta, sega 0,5 tl soojendatud vedela meega. Kuiva naha korral lisa 3–4 tilka oliivi-õli. Määri saadud segu sõrmede abil näole ja kaelale, hoia näol 15–20 minutit, siis pese jaheda veega maha.

VIRSIKUMASK
Koori pool väikest hästi küpset virsikut, pressi pudruks ja sega 1 sl vahukoorega, kuni moodustub ühtlane mass. Kanna segu 15 minutiks näole ja kaelale, loputa seejärel jaheda veega maha. Sobib kuivale nahale.

KAERAHELBEMASK
Kaerahelvestel on omakorda imav, antiallergiline ning nahka pehmendav toime.
Vaja läheb:
• ½ tassi kaerahelbeid
• 2 spl naturaaljogurtit
Sega omavahel nõnda, et jogurti hulgast piisaks ühtlaseks katvaks massiks. Määri üle näo, jättes silmapiirkonna puutumata. Lase mõjuda 10 minutit ning loputa.

NÄOMASK ROHELISE TEEGA
Vajalik:
3 tl jahvatatud rohelise tee puru
3 spl hapukoort
Kanna näole ning masseeri õrnalt. Hoia peal 15 min ja loputa leige veega.

Nõuanded:
Kuna kodused maskid on üsna määrivad, tuleks juuksed panna kinni ja panna pähe pea pael. Muidu võivad juuksed mustaks saada!
Maski tuleks kindlasti peale kanda vannitoas, sest kodune mask võib kergesti näolt maha pudeneda.
Enne maski tegemist on soovitatav nägu puhastada, koorida ning aurutada.
Pärast maski tegemist tuleb nahale kanda nahatüübile vastav kreem.

Head maskitamist!