Eesti Rahvusringhääling ja Home Box Office (HBO) sõlmisid litsentsilepingu, mis toob telehooajal 2010/2011 ETV ja ETV2-e ekraanile maailmas armastatud telesarjad “Hung”, “Entourage” ja “Pacific”.

Toomas Luhats Eesti Rahvusringhäälingu hanketoimetusest ütleb, et nimetatud sarjade jõudmine ETV kanalitele on märgilise tähtsusega sündmus. “Varem on Eesti Televisiooni vaatajad näinud HBO sarjadest “Relvavendi”, ehk mäletatakse ka “Ingleid Ameerikas”.”

““Hung”, “Entourage” ja “Pacific” on sarjade kontekstis mitte kuld, vaid plaattinakvaliteet. Midagi nii mahedat pole televaatajatele Eestis ammu pakutud. Tegemist on vaataja poole pööratud kvaliteetsete sarjadega, millest saadav emotsionaalne elamus on kirgastav,” rääkis Luhats.

Käesoleval aastal Kuldgloobuse nominendiks esitatud “Hung” on naljakas, aga kohati liigutav lugu omaaegsest keskkooli spordilegendist, tänasest korvpallitreenerist ja õpetajast, kelle püüd majanduslikust kitsikusest väljatulekuks võtab väga ebaharilikud pöörded. Pedagoogi jaoks algavad kummalised ja ohtlikud seiklused. “Hung” jõuab vaatajani juba alates märtsist pühapäeva õhtuti kell 20.30 ning vahetab välja huumorisarja “IT-osakond”.

“Pacific” on Steven Spielbergi ja Tom Hanksi uus ühistöö. Tiivustatuna filmi “Reamees Ryani päästmine” ning sarja “Relvavennad” edukusest, jälgib kümneosaline sari kolme USA merejalaväelase odüsseiat Teise maailmasõja aegses Vaikse ookeani piirkonnas.

“Entourage” jutustab noorest näitlejast Vince’st, kes on saamas Hollywoodi A-kategooria täheks, kuid kes ei unusta oma nelja parimat sõpra. Koos elatakse läbi Hollywoodi elu tõusud ja mõõnad. Üle kõige tähtsustab see sari sõprust. “Entourage” on võitnud mitu aastat järjest auhindu nagu Emmy, Kuldgloobus ja Bafta – sarja kutsutakse noorte hulgas meeste “Seksiks ja linnaks”.