Pärast oma viimast soolonäitust “EHE” Rotermanni Nisurukkiveskis on ehtekunstnik Tanel Veenre otsustanud paremikku oma loomingust ka Iida galeriis eksponeerida.

Seni oma ehteid vaid Euroopa ja Ameerika galeriides müünud kunstnikult on lisaks värskeimale loomingule väljas ka väike valik ehteid varasematelt näitustelt. Iida vitriinides leidub nii hapraid kõrvarõngaid, julgeid prosse kui ka skulpturaalseid kaelaehteid. Tanel Veenre loomingus annavad tooni soojad orgaanilised materjalid puidust teokarpideni; kõike on vääristatud nii kivide, kulla kui hõbedaga. Neis ehetes on igatsust klassikalise ilu järele, mida tepitud isikupäraste mõttekäikude ja stiilivõtetega.

Suur-Karja tänaval asuvas kindlasti kõige stiilipuhtama ja kaasaegsema ehete väljapanekuga müügigaleriis on võimalik nautida ka paljude teiste noorema põlvkonna andekamate ehtekunstnike (Piret Hirve, Birgit Skollimowski, Eve-Margus Villemsi, Kristiina Lauritsa, Maria Valdma, Kätrin Beljajevi  jne) võrratut loomingut.

Lisaks on Iida tagumises kambris avatud endiselt üks väga eriline näitus meesteehetest. Kammerlikus väljapanekus on nii ehteid meestele kui ka ehteid meestest: mansetinööpidest kuni rinnanõeladeni. Piret Hirve ja Eve Margus-Villemsi kureeritud näitus “Male” on avatud veebruari lõpuni.