Ajakirjanik, ärinaine ja kahe tütre Estella ja Ivanka ema Helena-Reet Ennet teab rääkida ilust ja protseduuridest nii mahlakalt, et tekib endalgi kohe soov oma buduaari kallale asuda.

Millist jumestuskreemi kasutate? Milline on teie lemmik?
Joe Blascot kasutan. See on ühtlasi ka minu lemmik.

Millist ripsmetušši kasutate? Kas kannate kunstripsmeid?

Kunstripsmeid ei kanna, ma armastan kõhuli magada ja siis oleks nende eluiga ilmselt väga lühike. Lemmik ripsmetuššon Maybelline Volume Express.

Millised lauvärvid teile meeldivad?
Christian Diori lauvärvid. Need on mu absoluutsed lemmikud juba aastaid – eriti tugevad lillad toonid.

Millist huuleläiget või huulepulka kasutate?

Ei kasuta üldse huulepulka ega -läiget. Ainult mõningate pildistamiste ajal.

Milline põsepuna teile meeldib? Kas kasutate ka päikesepuudrit?

Maailma parim, soodsaim ja ilusaim põsepuna on minu meelest see „puna”, mis on inimesel näos pärast õues käimist. Praeguse majandussurutise ajal soovitan soojalt! Käige jala ja kunstlikku põsepuna pole vajagi!
Päiksepuudrit kasutan harva, mulle eriti ei meeldi, kui nägu üleni sätendab. Samas teinekord lisan põsepuna küll… nagu maaliks lõuendit. Ikka tugevad punased ringid – nagu Malviinal! :D

Millega lööte meigi pidulikumal õhtul särama?
Meikimisega on minul olnud selline suhe: kas ma ei meigi praktiliselt üldse (igapäevaselt) või meigin suhteliselt tugevalt, kui mitte öelda lausa ekstreemselt (naerab). Mulle meeldib, kui kõike on ohtralt. See ei käi ainult meigi kohta. Margus ütleb mulle tihti, et mul on  pompöösne maitse. Hahaa… Vahel mõtlen isegi, et ma sobiksin palju paremini 17. sajandisse. „Toretsev” on üks sõna, mis minu maitset kindlasti iseloomustab.

Los Angeles – koht, mis on iluideaalide kasvulava ja  mida ma regulaarselt püüan külastada, on mulle aga tõestanud, et kaunis meik ja hooldatud välimus on tihti isegi (eriti esmakohtumisel) olulisem kui mõni muu näitaja. Pean väga oluliseks, et naine oma välimusega tegeleb. Et särada, peaks kindlasti särama just eelkõige seestpoolt, olles iseendaga rahul ja mitte mõeldes sellele, mida keegi sinust arvab. Alati on neid, kes mõtlevad halvasti ja siis on oht suure meeldida püüdmisega ennast kaotada. „Eksinu” aga ei sära, vaid kiirgab just negatiivset energiat.

Kuid konkreetselt küsimusele vastata, siis enne pidulikku üritust ma võtan alati päevase meigi maha ja mõnulen pool tundi vannis. Lõõgastun, hooldan, kreemitan, lõhnastan ja siis meigin uuesti. Meigin alles siis, kui nägu on peale kreemitamist vähemalt pool tundi „puhanud” ja vannist jahtunud. Meigi viimistlen Christian Diori „Diorshow Powder´iga”. Pärast selliseid rituaale ja nippe säran ma sõna otseses mõttes!

Millist näokreemi kasutate?

Katsetan aeg-ajalt uusi kreeme, aga lemmikuteks võib pidada Lancome’i kreeme. Üks viimase aja leid on ka Eucerini Q10 Active öökreem – soodne hind ja hea tulemus!

Millist kehakreemi kasutate?

Igapäevaselt ma keha ei kreemita. Selleks ma ei leia lihtsalt kahe pisikese tütre Estella ja Ivanka kõrvalt aega. Tihti saan hommikul duši alla alles kell 12, siis kui on 6 tundi juba üleval oldud. Kreemi kasutan aga suvel, kui olen ära põlenud või siis peale ujumist. Üks lemmikutest on Decleori „Systeme Corps”. Väga mõnus, kuigi see pole vist kehakreem, on ka Depileve „Collagene Elastin Plus”. Mmmmm… megahea lõhnaga!

Milline on teie lemmikküünelakk?

Punane! Konkreetset firmat pole. Maniküüris käies valin laki alati värvi, mitte firma järgi.
 
Millised on teie juuksehooldusvahendid?

Viimase aja väga-väga hea leid on peale pesemist juustesse jäetav palsam-kreem „Milk Shake”. Nagu vahukoor, aga ei kleepu! Superhea lõhnaga ning teeb juuksed nii siidiselt pehmeks ja läikivaks. Mina ostsin salongist hinnaga 190.- purk ja seda jätkub ikka päris pikaks ajaks. Tõeline nauding pärast juustepesu!

Milline on teie lemmiklõhnaõli?

Lõhnadega on mul eriline suhe. Ma olen nimelt müstika ja mütoloogia ülisuur austaja ning seoses sellega armastan eksperimenteerida ja ennast vajalikku meeleollu viia just parfüümide abiga. Ma usun, et lõhnadel on meie elus väga oluline roll. Värske õhu lõhn, kohvi lõhn, niidetud muru lõhn, beebi keha lõhn, erinevad lillede lõhnad, aroomiküünalde-, õlide-, viirukite-, raviteede- ning näiteks vanade raamatute lõhn – see on väga tilluke osa minu lemmiklõhnadest.
Lõhnaõlisid on mul ka seoses suure lõhnalembusega palju. Erineva tuju ja ilmaga lihtsalt sobib erinev lõhn. Mul ei ole mõtet siin ligi 30 lemmikparfüümi nimesid loetlema hakata, vist. Ma arvan, et lugejat see ei huvita. Täna on mul peal näiteks Chaneli „Allure”. Eile kandsin aga Christian Diori „Hypnotic Poisonit”.

Milline oli teie viimane ilu-ost, kuidas sellega rahule jäite?

Minu viimane “iluost” oli Viimsi SPA ujula pilet. Ma usun, et ilu tuleb seespoolt. Tunnen ennast pärast trenni kõige ilusamana – kahjuks aga olen viimastel aastatel trenni teinud / teha saanud kahetsusväärselt vähe.
Mis riiete-kottide-ehete ostmisesse puutub, siis ma olen oma ostud juba ammu ära ostnud. Aastaid tagasi, siis kui mul asjade hullus peal oli, ostsin nii palju asju kokku, et tegelikult võin neid surmani kanda ja pooled veel ära ka anda. Täna ma tunnen, et mida vähem üleliigseid asju mind ümbritseb, seda õnnelikum ma olen.
 
Autor: Mari Ojasaar