OHMYGOSSIP — Rootsis viidi läbi uurimus selle kohta, milliste elukutsete esindajad lahutavad abielu kõige sagedamini, kirjutab Aftonbladet.

Viimane sellekohane Rootsis läbiviidud uurimus näitas, et esimesena viskavad abielu prügimäele prügivedajad/jäätmetöötlejad, neist lahutas ligi 1/10. See aga, kes loodab elu lõpuni sama partneriga elada, peab abielluma maagitöötlemisoperaatoriga. Nemad abielluvad kogu eluks, vähemalt enamus neist. Nende lahutamissagedus oli 2007-l aastal kõigest 0,6 protsenti.

“Kõige rohkem lahutavad inimesed, kelle haridustase pole eriti kõrge. Ka varasemad uurimused on näidanud, et madala haridusega inimeste hulgas on palju lahutusi. Siin on täiesti ilmne seos,” ütleb Umeå ülikooli professor Magnus Wikström väljaandele Du och Jobbet.

Kuid vastavalt psühholoogile ja suhteeksperdile Christina Hermanrud´ile pole see mitte alati niimoodi olnud. “Vanasti oli kõige rohkem lahutusi sotsiaalsetes elukutsegruppides, nagu näiteks ajakirjanike hulgas, kuna sellised elukutsed toovad endaga kaasa võimaluse kohata seoses tööga palju erinevaid inimesi”.

Teisel kohal lahutuste statistikas on piloodid, reisisaatjad, koristajad, restoranitöötajad ja igasugune teenindav personal. Midagi, mis võib Hermanrud´i arvates põhineda nende enesehinnangul. “Kõik peale piloodi on madala staatusega elukutsed, mille tõttu inimene võib koju tulla väsinuna, tõredana ja pahas tujus. Mida madalam enesehinnang, seda raskem on elada suhtes ja sellega hakkama saada.”