OHMYGOSSIP — Milaano moenädalal tehti tõeline kannapööre ning unustati eelmise hooaja tagasihoidlikud meigid ja sportlikud stiilid. Moodi tuleb taas jõuline naiselikkus ja uus tume glamuur – vanad klassikud on tagasi toodud uues võtmes.

Suured soengud on taas võitnud kõikide südamed. Kohevad lahtikammitud lokid ja võlts-afrod kaunistasid modelle nii Gucci kui ka Stella Jeani show’l. Nende jaoks, keda pole loomulikke lokkidega õnnistatud, on tagasitee moelavadele leidnud vanakooli lopsakad lained.

Punane huulepulk on ajatu toode iga naise meigiarsenalis – ka sel hooajal pole see kusagile kadunud. Siiski võis Prada ja Max Mara show’del näha, et julge ja erksa punase asemel sümpatiseerib moeloojatele hetkel rohkem tume bordoopunane, mis loob müstilise ja tugeva välimuse.

Romantiline välimus on taas leidmas teed moelavadele, kuid sel korral on see kõike muud kui tüdrukulik. Viimistletud lained ja ülinaiselikud juukseehted näevad sel hooajal välja ülimalt täiskasvanulikud. Inspiratsiooni on moekunstnikud leidnud nii renessansi maalikunstist kui ka 1940-aastate kultusfilmidest.

Tänu Karl Lagerfeldile sai pidulik välimus graafilise uuenduse. Fendi moeetendusel anti näomaalingutele uus mõiste, lastes käiku erksad ja mängulised toonid, et luua silmade ümber värvilisi kaari ja täpikesi, inspireeritud Burning Man festivali psühhedeelilisest aurast.

Silmapliiatsiga tehtud suitsused lainerijooned on välja tõrjunud konkreetse joonega kiisusilmad. Roberto Cavalli ja Versace show’del rõhutati silmi, kasutades hajutatult silmapliiatsit ülemisel ja alumisel silmalaul, et luua võrreldes vedellaineriga pehmem silmameik, mis peaks sobima igal ajal igale poole.

Allikas: vogue.com