OHMYGOSSIP — Igas paarisuhtes on kriise. Kõik kriisid aga ei tähenda, et suhe läbi oleks. Aga on ka olukordi, kus mõistlikum oleks loole panna punkt. Psühholoog Maria Farm loetleb olukordi, kus lahkuminek on parim lahendus.

1. Kui mõlemapoolne austus on kadunud
Hea paarisuhe on see, kus on kirge ja armastust. Heas suhtes mõlemad pooled austavad ja soovivad teineteisele head, ega räägi teineteisest negatiivse tooniga. Siis aga on suhte jätkamine mõttetu, kui austuse asemele tulevad agressiivsus ja teineteise halvustamine.

2. Hävitavad meetodid
Liigne alkoholi tarvitamine, mida partner ise probleemiks ei pea või ei pea oluliseks vähendada, viitab sellele, et targem oleks laiali minna. Kuritarvitamise alla läheb ka see, et kuritarvitaja ei suuda enam kontrolli omada. Ta võib ju lubada, et joob edaspidi mõõdukalt, aga rikub lubadust ja hakkab olukorra kohta valetama. Mõlemad on märgid, et joomine on talle kõige olulisem.

3. Eraldi elud
On normaalne, et mõlemal on omad huvid ning need ei mõjuta suhet negatiivselt. Maria sõnul viivad erinevad huvid asjaoluni, et paar elabki eraldi elu ning nad ei kohtu. Nad on rohkem nagu toakaaslased, kui kallimad. Tasub mõelda, kas valiksin tänase seisuga omale sama kaaslase. Võib olla, et olete suhte jooksul kasvanud erinevatesse suundadesse ja ei ole enam ühiseid teemasid.

4. Kiindumuse ja helluse puudumine
Erinevad soovid võivad seksuaalelus probleeme tekitada. Tavaliselt soovitakse seksuaalsust oma kaaslasega jagada. Seoses soovi ja vajadusega tekitavadki pahameelt. Näiteks üks osapool ei soovi olla nii palju vahekorras, kui teine. Näiteks üks soovib suudlusi, kallistusi ja käest kinnihoidmist, aga teine ei soovi. Kõik on viisid, mis muudavad suhted lähedasemaks. Omavaheline sädeme kadumine on selge märk. See võib viia truudusetuseni.

5. Korduv truudusetus
Truudusetus ei pruugi suhet hukule viia, aga selle päästmine on raske, kui puudub usaldus ja olukorrad korduvad. Pidevalt teisele haiget tegemine on märk, et on targem lahku minna.