OHMYGOSSIP – Neljanda aastakümne alguses hakkab nahk kaotama enda sära, elastsust ja võimet ennast ise parandada. Kõik need muutused mõjutavad nahka ka edaspidi, mistõttu on eriti oluline leida korralik nahahooldusrutiin.

Miamis tegutseva dermatoloogi Alicia Barba sõnul on 30. eluaastad aeg, mil hakkavad ilmuma esimesed päikesekahjustuse märgid, ebaühtlused nahatoonis, tuhm nahk ja õrnad kortsud – kõik see on peegeldus varasemast käitumisest. Kuid kunagi pole hilja alustada, mistõttu toob Barba välja kuus nahahooldustoodet, mis aitavad hoida näonahka nooruslikuna.

Õrn näopuhastusvahend. Tihtipeale kipume me nahka liialt koorima, kasutades nii teralisi koorijaid kui ka happekoorijaid ning elektrilisi koorimismasinaid. Niimoodi liialdades muutub nahk ärritunuks ja karedaks. Sellepärast on oluline kasutada eriti õrna näopuhastusvahendit. Barba ise armastab Dove seepi tundlikule nahale – see on hea hinnaga ning puhastab ja niisutab samaaegselt.

C-vitamiini näoseerum. C-vitamiini näoseerum sisaldab antioksüdante, mis lisavad nahale veel ühe päikese eest kaitsva kihi. “Igaüks peaks teadma, et päikesekaitsekreem ei ole täielik kaitse,” sõnab dermatoloog. Naise sõnul neutraliseerib C-vitamiini näoseerum päikesekaitsekreemi all vabasid radikaale ja aitab toota kollageeni.

Päikesekaitsekreem. Päikesekaitsekreemi vajalikkuse üle ei ole isegi mõtet vaielda – see on lausa hädavajalik. Lettidel on lai valik, kuid tuleks valida kreem, mille SPF on 30 või kõrgem. Barba soovitab otsida kaitsekreemi, mille koostisosade hulgas on tsinkoksiid ja titaandioksiid, sest need loovad ilusa lõppviimistluse ja aitavad hoida nahka klaarina.

Retinool-kreemid. Retinooli sisaldavad kreemid on jätkuvalt parimad. Need on ühed, mille puhul on päriselt tõestatud, et need hoolitsevad naha eest, loovad kollageeni ja leevendavad fotovananemist. Vali õrn retinooli sisaldav kreem, mis ei ole liiga tugev, liiga ärritav ega liiga kooriv ning kasuta seda igal õhtul. Seda võib segada tavalise näokreemiga, et see ei oleks liiga kange.

Silmakreem. Nahk silmade ümber on kõige õhem meie nahal ja esimene koht, mis ilmutab vananemistunnuseid. Kui alustada silmaümbruskreemi kasutamist piisavalt vara, tekib kasulik harjumus ning isegi kui ei ole nähtavaid kortse, niisutab kreem nahka nii palju, et kortsud ilmuvad palju hiljem.

Happekoorija. Hilistesse 20. eluaastatesse jõudes võivad mõned inimesed märgata varaseid kahjustusi, mis on põhjustatud päikesest või suitsetamisest. Kui soovitakse neid kahjustusi tõhusamalt ravida, tuleks vaadata happekoorijate poole. Neid sobib kasutada korra nädalas või üle nädala – tuleb aga meeles pidada, et pärast tuleb hoolikalt niisutada ja kasutada õrna puhastajat.

Allikas: vogue.com
Avafoto on illustreeriv, modell Suvi Pitkänen. Foto: Ohmygossip Couture

Save

Save

Save